Cele mai bune ceaiuri și remedii pentru ASTM BRONȘIC

Tratamentele naturiste ajută doar în cazul formelor ușoare sau incipiente de astm bronșic. Persoanele care fac crize puternice de astm pot să încerce remediile naturiste doar în paralel cu tratamentul alopat prescris de medic, fără să renunțe la el, deoarece aceste crize pot fi fatale în lipsa unor bronhodilatatoare puternice.

Ceaiuri Astm Bronșic

Ceaiuri Astm Bronșic

  • Ceai mixt pentru crizele repetate de astm

• frunze de pătlagină (30 g)
• frunze de podbal (30 g)
• sovârf (25 g)
• isop (15 g)

Se prepară o infuzie din 2 lingurițe de amestec de plante și 1 cană cu apă clocotită. Se beau câte 2 căni de ceai pe zi, în cure de 2 săptămâni.

  • Ceai pentru perioada dintre crizele de astm

• flori de coada-șoricelului (30 g)
• flori de nalbă (20 g)
• frunze de mentă (20 g)
• frunze de podbal (20 g)
• flori de levănțică (10 g)

Se amestecă toate plantele, se ia 1 linguriță de amestec și se pune la infuzat într-o cană cu apă clocotită 5 minute. Se beau câte 3 căni de ceai pe zi, călduțe.

  • Ceai de turița-mare

Această plantă reduce inflamațiile aparatului respirator, fiind un aliat foarte bun în astmul bronșic, emfizem pulmonar și faringită, inclusiv în angină, stomatită ulceroasă sau alte inflamații ale mucoasei bucale. Ceaiul de turița-mare ajută în mod special la rărirea și reducerea în intensitate a crizelor astmatice. Se bea câte 1 cană de ceai, de 3 ori pe zi. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de plantă, opărită cu 1 cană de apă, lăsată la infuzat 10 minute.

  • Ceai de lumânărică

Lumânărica este o altă plantă care ajută în inflamațiile bronhice cronice. Planta fluidifică secrețiile bronșice și ajută la vindecare sistemului respirator datorită conținutului de mucilagii – cu efect calmant asupra iritațiilor, flavonoide și saponine – substanțe care sprijină expectorația și reduc inflamațiile. În plus, stimulează transpirația și ajută la scăderea febrei.

O rețetă veche este laptele de lumânărică (tulpinile cu tot cu flori se fierb în lapte), foarte bun în calmarea tusei, crizelor de astm și durerilor în piept, tratarea bronșitelor, tuberculozei, laringitelor și gripei.

Pentru astmul bronșic, se poate prepara un ceai simplu, dintr-o linguriță de plantă la infuzat într-o cană cu apă clocotită 10 minute, apoi se strecoară printr-un tifon. Se bea câte 1 cană de ceai, de 3 ori pe zi. Sau se poate prepara un ceai mixt, din lumânărică și flori de soc (în cantități egale). Tinctura de lumânărică acționează mult mai rapid. Se iau câte 10 picături, de 3 ori pe zi, diluate cu puțină apă.

  • Pulbere de trei-frați-pătați

Această plantă este foarte eficientă în tratarea afecțiunilor aparatului respirator, datorită efectului expectorant, purificator pentru căile respiratorii și depurativ pentru întregul organism. Pulberea de trei-frați-pătați curăță căile respiratorii de secreții și reduce semnificativ simptomele de astm bronșic, rinită alergică sau alte alergii respiratorii.

Se ia câte 1 linguriță de pulbere de trei-frați-pătați, de 4 ori pe zi. Pulberea se obține prin măcinarea părților aeriene ale plantei uscate prin râșnița de cafea. Durata unui tratament cu pulbere de trei-frați-pătați este de 6 luni. După o pauză de 30 de zile, se poate relua.

  • Macerat de usturoi

Se ia o căpățână de usturoi și se spală cu oțet de mere. Se toacă mărunt (cu tot cu coajă), și se pune într-un borcănel de sticlă, care se umple cu țuică de casă. Se lasă la macerat 2 săptămâni, apoi se strecoară printr-o pânză de tifon. Se ia câte 1 linguriță, de 2-3 ori pe zi.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.