Sucul de ȚELINĂ și LĂMÂIE scade colesterolul, trigliceridele și tensiunea arterială

Înainte de a apela la medicamentele sintetice pentru scăderea colesterolului, încercați să rezolvați problema prin alimentație. Schimbarea dietei joacă un rol fundamental în tratamentul oricărei boli. Conform Institutelor Naționale de Sănătate, o dietă săracă în sodiu și bogată în potasiu este un prim punct de plecare pentru cei care au un nivel mare de grăsimi în sânge sau hipertensiune arterială.

Suc de Țelină Pentru Colesterol și Tensiune

Suc de Țelină Pentru Colesterol și Tensiune

Suc de țelină și lămâie – rețetă

Unul din cele mai simple și eficiente remedii pe care fitoterapia și medicii nutriționiști le recomandă persoanelor care au colesterolul și tensiunea mare este sucul de țelină și lămâie.

• 4 tulpini de țelină cu frunze
• ½ lămâie

Lămâia se spală cu oțet de mere sau bicarbonat de sodiu, apoi se taie cubulețe. Tulpinile de țelină se curăță și se spală (tot cu oțet de mere), apoi se toacă mărunt. Se pun într-un robot sau storcător de fructe, și se extrage sucul. Se bea toată cantitatea rezultată într-o zi, eventual diluată cu puțină apă. La acest suc se poate folosi și sucul de la 1 măr, 1 morcov sau și 1 bucățică de ghimbir.

Frunzele de țelină sunt mult mai active din punct de vedere terapeutic decât rădăcina. Dacă folosiți rădăcină de țelină, extrageți sucul din rădăcina rasă, mixată cu mixerul câteva minute.

Efecte

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Chicago, țelina scade nivelul colesterolului cu 7 puncte. Pentru acest efect, sunt suficiente 2 tulpini verzi de țelină pe zi. Mai mult, țelina stimulează creșterea secreției de acizi biliari, care contribuie la eliminarea colesterolului din corp.

Capacitatea țelinei de a reduce tensiunea arterială a fost confirmată de medicina chineză din cele mai vechi timpuri. Studiile recente arată că o cură de 7 zile cu suc de țelină zilnic poate scade semnificativ nivelul tensiunii arteriale. Un compus din țelină numit butil-ftalidă ajută mușchii din jurul arterelor să se relaxeze, iar prin efectul de dilatare a vaselor de sânge, permite sângelui să circule mai ușor. Acest compus are de asemenea proprietăți anti-cancerigene și de reducere a hormonilor de stres, care provoacă constricția vaselor de sânge.

Cercetătorii au injectat acest compus extras din țelină în animale de laborator, și au observat că nivelul tensiunii arteriale a scăzut cu 12-14 procente. Un lucru uimitor este că țelina nu produce acest efect hipotensor la persoanele care nu suferă de hipertensiune.

Mark Houston, medic director la Institutul de Hipertensiune de la Spitalul Sfântul Toma din Londra susține că țelina are o acțiune asemănătoare medicamentelor care scad tensiunea. Pentru efecte vizibile, acesta recomandă consumul a 3 tulpini de țelină pe zi, în cure de câte 1 săptămână, urmate de o pauză de 3 săptămâni.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.