Cel mai eficient leac pentru MIGRENE și DURERI de CAP puternice

Durerile de cap și migrenele pot avea foarte multe cauze: oboseala, stresul, efortul fizic sau psihic prelungit, sinuzita sau infecțiile respiratorii, gripa și răceala, problemele cu vederea, tulburările hormonale (menstruația, sarcina, menopauza), administrarea unor medicamente sau anticoncepționale.

Remediu pentru dureri de cap – rețetă

Remediu Pentru Dureri de Cap

Remediu Pentru Dureri de Cap

Acest amestec de uleiuri esențiale cu proprietăți analgezice, antiinflamatoare, antispasmodice, anti-reumatice și vasodilatatoare este foarte eficient în calmarea durerilor de cap puternice și reducerea tensiunii cauzate de migrenele care nu cedează la medicamente sau la ceaiurile din plante.

Toate aceste uleiuri esențiale din plante se pot procura de la magazinele naturiste, sau se pot comanda online.

Ingrediente

• 30 de picături de ulei esențial de mentă
• 30 de picături de ulei esențial de lavandă
• 10 picături de ulei esențial de tămâie
• 10 picături de ulei esențial de wintergreen (perișor)
• 10 picături de ulei esențial de mesteacăn

Alte uleiuri esențiale calmante care pot fi folosite la această rețetă sunt: uleiul esențial de mușețel, uleiul esențial de rozmarin și uleiul esențial de eucalipt.

Preparare

Umpleți pe trei sferturi o sticluță cu uleiurile esențiale listate mai sus, și completați cu ulei de măsline sau ulei de cocos. Folosiți o sticlă cu rolă (dacă aveți), deoarece uleiurile vor fi mai ușor de aplicat extern. Dacă nu, puneți puțin amestec de uleiuri pe degete și masați ușor zona frunții, tâmplele și ceafa (partea din spate a gâtului).

Acest remediu poate fi folosit și pentru răceală (aplicat pe frunte), durerile de spate, dureri musculare, sau gât înțepenit, masând ușor zona afectată.

Contraindicații

Uleiurile esențiale de mesteacăn și de perișor sunt contraindicate persoanelor care suferă de epilepsie sau care fac alergie la aspirină, precum și femeilor însărcinate.

Dacă durerile de cap sunt ușoare, beți un ceai mixt din mușețel, lavandă, rozmarin și mentă (amestecate în părți egale). Se ia câte puțin din fiecare plantă între degete și se pune într-o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 5-7 minute, apoi se strecoară. Ceaiul aromat rezultat se bea cald, înainte de culcare, la orice oră a zilei.

Alte sfaturi pentru evitarea durerilor de cap:

— Beți un pahar mare de apă când vă treziți
– Evitați foamea
– Dormiți suficient
– Limitați consumul de cafea și alcool
– Renunțați la fumat și evitați locurile unde se fumează

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Nu este adevarat m_ai ales care fac dureri dese de cap solutiile sunt doar medicamentele restul e minciuna

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.