Ceaiul de MESTEACĂN – excelent pentru pietre la rinichi, colesterol, reumatism, edem

Pentru a prepara acest ceai urologic, de dizolvare a pietrelor la rinichi și eliminarea lor fără durere, putem folosi doar frunzele de mesteacăn, sau un amestec din frunze, sevă și scoarța de mesteacăn. Varianta propusă de noi este un ceai mixt, compus din mai multe plante cu efecte diuretice puternice.

Ceai de Mesteacăn Pietre la Rinichi

Ceai de Mesteacăn Pietre la Rinichi

Ceai pentru pietre și inflamații la rinichi – rețetă

Ingrediente

• frunze mesteacăn (3 lingurițe)
• frunze de soc (2 lingurițe)
• mătase de porumb (1.2 linguriță)
• pătrunjel (1.2 linguriță)
• urzică (1.2 linguriță)
• frunze de afin (1 linguriță)
• 1 cană de apă

Preparare

Se combină toate plantele și se pune 1 lingură de amestec într-o cană. Se toarnă apa clocotită, se acoperă cu un capac, și se lasă 1 oră la infuzat. Se strecoară și se bea cu înghițituri mici, după fiecare masă.

O variantă mai simplă este să beți doar ceai de mesteacăn simplu. Se prepară dintr-o lingură de frunze și 1 cană de apă clocotită. Se lasă 15 minute la infuzat, apoi se strecoară. Se beau câte 3 căni pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

Efecte

Acest ceai este recomandat adesea și persoanelor care suferă de diabet în stadiu incipient. Se pot bea câte 2-3 căni de ceai pe zi, cu înghițituri mici, fără îndulcitori.

Frunzele de mesteacăn, foarte bogate în Vitamina C, sunt considerate unul din cele mai bune remedii naturiste pentru tratarea afecțiunilor tractului urinar. Au o acțiune diuretică puternică – stimulează secreția urinei de 5-6 ori mai mult decât în mod normal -, depurativă, diaforetică, antiseptică urinară și intestinală și antibacteriană (E.coli).

Ceaiul ajută atât la vindecarea rinichilor afectați, cât și a celorlalte organe care suferă din cauza acumulării excesive de apă în corp – vezica, ficatul, articulațiile.

Frunzele de mesteacăn ajută totodată la eliminarea proteinelor din urină și la purificarea sângelui. Ceaiul preparat dn frunze de mesteacăn ajută inclusiv la scăderea colesterolului, tratarea reumatismului, edemelor (umflarea corpului din cauza acumulării excesului de apă din țesuturi) și a febrei.

Frunzele de mesteacăn se culeg în toată perioada lor de vegetație, seva se colectează la sfârșitul lunilor februarie-martie, iar scoarța se culege primăvara și toamna. Mugurii de mesteacăn conțin cantități mari de ulei esențial, care are un efect benefic asupra căilor respiratorii. Dacă nu aveți posibilitatea să colectați planta din natură, puteți găsi ceai de mesteacăn la magazinele naturiste.

Contraindicații

Ceaiul de mesteacăn este contraindicat în sarcină și alăptare, copiilor mici și celor care au alergie la această plantă.

Deoarece frunzele mesteacănului au proprietăți diuretice foarte puternice, nu trebuie depășită doza recomandată zilnic. La peste 100 g de mesteacăn pe zi pot să apară probleme de sănătate.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.