Lipsa de MAGNEZIU – băile cu sare AMARĂ fac minuni
Magneziul este al 2-lea cel mai abundent mineral din celulele umane, și al 4-lea cel mai important ion încărcat pozitiv din corp.
Contribuie la reglarea a 325 de enzime și joacă un rol esențial în organizarea multor funcții ale corpului, precum controlul mușchilor, impulsurile electrice, producerea de energie și eliminarea toxinelor dăunătoare.
Lipsa de magneziu
Conform Academiei Naționale de Științe, deficitul de magneziu poate duce la palpitații, boli de inimă, atac de cord, osteoporoză, artrită, dureri articulare, maladii digestive, oboseală cronică și alte boli cauzate de stres.
Nivelurile de magneziu din sângele nostru au scăzut cu aproape 50% în ultimii 10 ani, din cauza schimbărilor care au avut loc în agricultură (lipsa de magneziu din sol) și în dietă (regimul american, bogat în zaharuri, sare, grăsimi și proteine, care accelerează eliminarea acestui mineral din corp).
Un alt factor care a dus la scăderea nivelului de magneziu este încercarea de a crește nivelul de calciu din sânge. Studiile au arătat că administrarea de suplimente cu calciu fără suficient magneziu poate cauza eliminarea ambilor nutrienți.
Cercetătorii au descoperit că foarte multe persoane au o cantitate de calciu de 5 ori mai mare decât de magneziu, când de fapt raportul corect pentru o absorbție optimă a acestor două minerale este de 2 la 1.
Magneziul se absoarbe mai rapid prin piele
Magneziul administrat oral este dificil de absorbit, mai ales pentru cei care au probleme intestinale.
Aici intervin băile cu sare Epsom (sau sare amară), care este de fapt sulfat de magneziu.
Dat fiind că pielea este cel mai mare organ al corpului, ea are o abilitate excepțională de a absorbi, de a filtra toxinele și de a furniza nutrienți corpului.
Cantitatea mare de magneziu conținut de sarea amară este mult mai ușor absorbită prin piele decât printr-o administrare internă.
Aceste ipoteze sunt susținute de un studiu realizat în 2004 la Școala de Bioștiințe de la Universitatea din Birmingham.
Cercetătorii au măsurat nivelurile de magneziu din sânge ale participanților înainte și după băile cu sare Epsom.
În urma rezultatelor favorabile, s-a stabilit că 500 de grame de sare amară (echivalentul a 2 căni) este cantitatea optimă pentru o cadă cu apă fierbinte.
Cum se face baia cu sare amară
Dizolvați 2 căni de sare amară în cada cu apă caldă sau fierbinte. Durata ideală a acestor băi este de 20-30 de minute.
Se pot face câte 2-3 băi cu sare sare Epsom pe săptămână. Se poate folosi o combinație de sare amară cu sare Himalaya, pentru un efect mult mai relaxant.
Dacă doriți o baie de picioare cu sare amară, pentru reducerea durerilor de picioare, dizolvați ½ cană de sare Epsom într-un lighean cu apă fierbinte, și înmuiați picioarele 15 minute.
Puteți adăuga în apa cu sare și câteva picături de ulei esențial de lavandă sau de mentă.
Beneficiile băilor cu sare amară
Corectarea deficitului de magneziu prin băi cu sare Epsom poate ameliora simptomele acestei carențe: agitație și anxietate, insomnie, iritabilitate, greață și vomă, palpitații, tremurul membrelor, cârceii, spasmele musculare, stresul sau oboseala accentuată.
Potrivit Consiliului Industriei de Sare Epsom, corectarea deficitului de magneziu poate aduce următoarele beneficii:
– Îmbunătățirea sănătății inimii și circulației
– Reducerea bătăilor de inimă neregulate
– Prevenirea întăririi arterelor
– Reducerea cheagurilor de sânge
– Scăderea tensiunii arteriale
– Îmbunătățirea capacității corpului de a folosi insulina
– Scăderea riscului de diabet
– Eliminarea toxinelor și a metalelor grele din celule
– Ameliorarea durerilor musculare
– Îmbunătățirea funcțiilor nervoase
– Menținerea unor niveluri optime de calciu în sânge
– Reducerea stresului și inducerea unei stări de relaxare
– Îmbunătățirea utilizării oxigenului și absorbirii nutriențilorContraindicații
Deși băile cu sare amară sunt în general sigure și un mod blând de a crește nivelul de magneziu din sânge, este indicat să consultați medicul înainte de a urma acest tratament.
Acest sfat se adresează în special femeilor gravide și persoanelor care au anumite probleme de sănătate.
Nu exagerați cu doza zilnică, deoarece supradozajul de magneziu poate cauza greață, vomă, scăderea tensiunii arteriale, ritm încet al inimii, comă sau chiar deces.
Un articol complet și bine documentat. Apreciez ! 5 /5 stele