Reguli de alimentație pentru femeile bolnave

Nimeni nu cunoaşte pe deplin acţiunea dăunătoare a alimentelor nesănătoase care ni se vând astăzi. 

Acestea trec prin procedee de rafinizare care le modifică atât conținutul, cât și structura. Sângele nu poate fi curat, atâta  timp cât consumăm astfel alimente procesate şi medicamente în exces.

Reguli de alimentație pentru femeile bolnave

Reguli de alimentație pentru femeile bolnave

Femeile sunt afectate foarte mult de dietele de slăbire şi de tratamentele medicamentoase. S-a înlocuit hrana vie – cea de care avem nevoie cu adevărat, cu un tip de alimentaţie străină corpului nostru.

Detoxifierea

Pentru curăţarea sângelui şi a lichidelor din corp se recomandă o cură cu apă distiliată.

Se pot bea şi ceaiuri sau infuzie de gălbenele pentru eliminarea toxinelor şi purificarea corpului la nivel general.

Sunt foarte bune clismele şi spălăturile vaginale cu infuzie de plante (cum este salvia).

Ceaiurile nu trebuie să fie fierte, ci preparate prin macerare în apă rece.

De asemenea, nu este bine să se bea apă multă deodată.

În loc de ulei, se poate folosi miez de nucă sau seminţe de dovleac mărunțite.

Se recomandă doar miezul de pâine, în cantităţi mici, fără coajă (are mult săruri toxice).

Digestia

Odată cu înaintarea în vârstă, se recomandă consumul alimentelor uşoare, condimentate în mod natural, pentru stimularea digestiei.

Prima regulă este să se mînânce puţin şi des. Se va construi o dietă bazată pe alimentele neutre, nefierte. Seminţele sunt foarte importante.

În bolile grave, lactatele trebuie evitate, deoarece alimentele de origine animală consumă mai multă energie decât produc.

Terapia spirituală

Boala se instalează şi din cauza unei stări sufleteşti deteriorate. Furia, mânia, invidia sau răutatea, acestea sunt şi ele otrăvuri care afectează funcția sistemelor și organelor corpului.

Este recomandat ca regimul alimentar să fie însoțit de post, atât alimentar, cât și spiritual.

Vorbim aici mai ales de slujbele bisericeşti. Terapia harică are la bază deasa spovedanie şi Sfânta Împărtăşanie.

Se vor consuma anafură, aghiasmă şi ulei sfinţit.

După post se pot mânca din nou lactate nefierte, dar se evită în continuare carnea, peştele şi ouăle.

Alimente care trebuie evitate 

• boabele de cafea, ceaiul negru şi cofeina de orice fel (acestea îngreunează procesul de vindecare naturală a corpului)
• apa şi sucurile acidulate, berea şi alte energizante naturale
• carnea de porc şi slamurile – se recomandă în schimb carnea albă de peşte, de pasăre şi de capră
• legumele cruzi – ceapa, roşiile, ardeii, ridichiile, castraveţii, varza, ţelina şi salatele verzi
• fructele crude sau necoapte – fragii, căpşunele, piersicile, pere şi prune
• iaurturile moderne, brânza topită şi caşcavalul
• condimentele – muştar, ardei iute, ghimbir

Este bine să se facă o plimbare în aer liber înainte de masă, pentru oxigenarea stomacului.

De preferat să se stea la masă într-o cameră bine aerisită, sau la aer curat.

Este bine ca la felul întâi să se consume o mâncare caldă, nu fierbinte sau rece.

Mâncarea se mestecă bine.

Nu se beau băuturi reci înainte de mâncare caldă, sau invers. Nu este indicat să vă culcați sau să vă întindeți în pat imediat după masă.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.