Ceai antiviral – rețetă din plante

Atunci când sistemul nostru imunitar este slăbit, devenim vulnerabili la răceli, gripă și alte infecții virale. Virusurile sunt particule mici de acizi nucleici, care invadează celulele vii și astfel se înmulțesc.

Ceai de Echinacea

Ceai de Echinacea

Ceai antiviral:  rețetă

Există foarte multe alternative naturale pentru antibiotice și alte medicamente antivirale sintetice. Alimentele și plantele cu proprietăți antivirale pot ucide virusurile, scurta durata unei răceli și întări sistemul imunitar.

Ingrediente

• 1 pliculeț de echinacea
• 1 crenguță de rozmarin
• 2-3 picături de ulei de oregano sălbatic (sau 2 căței de usturoi zdrobit)
• 3 lingurițe de sirop de fructe de soc
• 2 linguri de miere
• 4 căni de apă

Se pune apa la fiert, și când clocotește se adaugă plantele. Se ia de pe foc, se lasă 2-3 minute la infuzat, apoi se strecoară. După ce s-a răcorit puțin, se adaugă uleiul de oregano sau usturoiul, siropul de soc și mierea. Acest ceai se bea pe tot parcursul zilei, până când simptomele de răceală sau gripă dispar.

Efecte

Fructele de soc au proprietăți antivirale remarcabile. Într-un studiu clinic peste 90% din cei 15 pacienți tratați cu extract de fructe de soc (60 ml pe zi pentru adulți și 30 ml pe zi pentru copii) au prezentat o reducere semnificativă a simptomelor de răceală și gripă după 2 zile, și și-au revenit complet după 3 zile. Într-un alt studiu independent, realizat în Norvegia, extractul de soc a redus durata unei răceli cu 4 zile. Socul conține și foarte mulți antioxidanți care protejează celulele de daunele radicalilor liberi. Acțiunea antivirală a boabelor de soc s-a dovedit eficientă în cazurile de infecțiile cu virusul herpex simplex și alte virusuri rezistente la medicamente.

Echinacea susține sistemul imunitar și are o acțiune directă împotriva virusurilor. Preparatele din florile și frunzele plantei s-au dovedit în unele studii clinice eficiente în reducerea severității și duratei simptomelor de răceală, infecții respiratorii superioare și a bronșitei virale.

Despre uleiul de oregano sălbatic, cercetătorii spun că poate ucide orice virus, bacterie sau ciupercă. Acesta este însă mai greu de procurat, și mai scump. Dacă nu aveți ulei de oregano, folosiți usturoi. În studiile de laborator, usturoiul a demonstrat proprietăți antifungice și antivirale foarte puternice.

Alte plante cu proprietăți antivirale sunt:

– sunătoarea, ghimbirul, gheara mâței, roinița, rădăcina de lemn-dulce, lumânărica și afinele.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.