Cum scapi de zgomotele/țiuitul în ureche – o tehnică simplă, uimitoare

Țiuitul în urechi a devenit o problemă comună la foarte multe persoane. În termeni medicali se numește tinitus sau acufene, însă cei suferinzi îl definesc uneori ca un vâjâit, zumzăit, fluierat, zbârnâit, pocnete, păcănituri, ca un clic în urechi, sau ca un țiuit în cap.

Tinitus Remedii Naturiste

Tinitus Remedii Naturiste

Tinitus:  cauze

Aceste simptome pot fi ușoare sau grave. Tinitusul se instalează de regulă brusc, iar cauzele pot fi multiple:

— Expunerea la zgomot foarte puternic
– Infecții ale urechii
– Acumulare de ceară în ureche
– Leziuni ale nervilor auditivi
– Otită medie acută
– Ostospongioza
– Pierderea auzului din cauza vârstei
– Aparatele auditive
– Unele medicamente (aspirină, antibiotice, antiinflamatoare, antidepresive, sedative, chimioterapice)
– Boala lui Meniere
– Hipertensiune sau hipotensiune arterială, boli cardiovasculare
– Boli circulatorii
– Diabet zaharat
– Afecțiuni tiroidiene
– Anemie
– Alergii
– Tumori cerebrale
– Probleme ale gâtului sau maxilarului
– Traumatisme la nivelul capului

Acufenele nu provoacă surditate. Pot fi însoțite și de alte simptome, precum: amețeală sau vertij, febră, cefalee, slăbiciune sau letargie, căldură sau dureri la nivelul urechii. Consumul de alcool, tutun, cafea și droguri pot înrăutăți simptomele de tinitus. La fel se poate spune de factori precum oboseala, stresul sau unele alimente excitante.

Dacă țiuitul în urechi este însoțit de pierderea cunoștinței, confuzie, greață și vărsături, vertij, amețeală, amnezie sau hemoragie, sau dacă apare în urma unui traumatism la cap, trebuie mers de urgență la medic.

Tehnică  simplă de atenuare a zgomotelor în ureche

Deși tot mai mulți oameni acuză aceste zgomote în urechi sâcâietoare, care le afectează calitatea vieții, somnul și activitățile zilnice, medicii nu au descoperit încă un tratament eficient.

Metoda pe care o veți viziona în videoclipul de mai jos aparține unui medic din America, pe nume Jan Strydom, și este foarte simplă, și oarecum ciudată. A dat rezultate bune în multe cazuri.

Puneți palmele pe urechi, cu degetele îndreptate spre spatele capului. Degetele mijlocii trebuie să se atingă. Se ridică apoi degetele arătătoare de la ambele mâini și se freacă de cele mijlocii, pocnind ușor capul. Aceste bătăi, ca într-o tobă, se repet de de puțin 50 de ori, cât mai rapid. Această tehnică se poate aplica de mai multe ori pe zi.

Pentru a înțelege mai bine cum se face acest procedeu, vizualizați acest videoclip:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Interesant,dar remedii pentru vajait in cap de aproape doi ani,nu aveti? multumesc

  2. prostii altceva de publicat nu aveti’??

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.