Rețetă cu NUCI pentru curățarea vaselor de sânge

Nucile sunt unul din cele mai modeste și totodată puternice medicamente ale naturii, iar prețul lor se apropie astăzi de valoarea lor nutrițională și terapeutică. Deși 1 kg de miez de nucă este foarte scump, merită să investim și să ne aprovizionăm cămara cu nuci, nu numai pentru cozonacul de Paști și de Crăciun, ci și pentru rețete curative.

Curățarea Vaselor de Sânge cu Nuci

Curățarea Vaselor de Sânge cu Nuci

Curățarea vaselor de sânge:  rețetă

Atât miezul, cât și coaja (verde sau uscată), axul din interior și frunzele verzi pot fi folosite în scop terapeutic. Această rețetă ajută nu numai la curățarea arterelor, ci și la scăderea colesterolului din sânge, menținerea sănătății sistemului cardiovascular, creșterea imunității și întinerirea organismului.

Ingrediente

• 14 nuci
• 500 ml de țuică

Se colectează cojile uscate de la cele 14 nuci, și se toacă mărunt. Se pun apoi într-un borcan, și peste ele se toarnă țuica. Se închide ermetic și se lasă la macerat 2 luni de zile. După această perioadă, se ia câte 1 lingură de preparat, în fiecare dimineață, pe stomacul gol.

Indicații terapeutice

– Depuneri de săruri
– Tromboză
– Chisturi
– Tumori
– Mastopatie fibromatoasă

Cei care suferă de ateroscleroză, mai pot încerca un tratament natural cu ulei de nucă. Se iau câte 3-4 lingurițe pe zi, cel puțin 6 luni de zile. Cura este de lungă durată, și ajută la curățarea vaselor de sânge de depuneri, la reducerea nivelului colesterolului, la creșterea elasticității și rezistenței arterelor, capilarelor și venelor.

Și miezul de nucă este recomandat de Asociația Americană a Inimii pentru menținerea arterelor sănătoase. Nucile conțin acizi Omega-3 și Omega-6, precum și magneziu, care ajută la prevenirea formării de plăci arteriale și la menținerea tensiunii arteriale stabile. Deoarece sunt bogate în calorii, consumați doar miezul de la 4-5 nuci pe zi.

Pentru sănătatea sistemului cardiovascular, este important să reduceți consumul de alimente prăjite, foarte grase sau procesate. Insistați mai mult pe fructe, legume și alimente bogate în proteine bune pentru inimă. Riscul de boli cardiovasculare crește o dată cu depunerea de plăci pe pereții arterelor.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Tuica sa fie de vre-o 60 ani si de vre-o 40 grade Celsius ! ha .ha .ha .

  2. Cum sa toc matunt coaja aceea tare a nucilor ??? Va rog sa-mi spuneti..

  3. Eu stiu reteta cu nuci verzi (de luna iunie,) in alcool (poate sa fie tuica).

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.