Dureri în gât, amigdalită și angină – rețetă medicinală rusească

Simplă, dar extrem de eficientă, această rețetă face parte din medicina tradițională rusească, folosită cu succes pentru calmarea durerilor în gât, a amigdalitei și a anginei. 

Suc de Sfeclă

Suc de Sfeclă

Suc de sfeclă pentru dureri în gât:  rețetă

Ingrediente

• 1 sfeclă roșie mare
• oțet de mere

Preparare

Spălați, decojiți și radeți fin sfecla roșie într-un bol. Adăugați câte 1 lingură de oțet de mere la fiecare 250 g de sfeclă roșie rasă. Amestecați, și lăsați la macerat 15-20 de minute. În tot acest timp, sfecla va lăsa un suc roșu, concentrat.

Stoarceți sfecla printr-o bucată de tifon într-un recipient de plastic, și păstrați răzătura de sfeclă deoparte (o puteți consuma ca atare, sau o puteți folosi la o salată de legume sau ciorbă). Clătiți gâtul și faceți gargară cu acest suc, la fiecare 2-3 ore. Puteți să și înghițiți soluția. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Sfecla roșie și oțetul de mere ajută la tratarea durerilor cronice ale gâtului, a gâtului congestionat, și inclusiv angina purulentă. Pe lângă aceste efecte, combinația dintre sfeclă roșie și oțet este una benefică întregului organism.

Atât sucul de sfeclă, cât și oțetul de mere ajută la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului. Un studiu publicat în anul 2008 în Jurnalul de Hipertensiune a arătat că 1 pahar de suc de sfeclă roșie pe zi scade tensiunea arterială cu 10 puncte. Acest lucru i-a surprins pe cercetători, deoarece sucul de sfeclă roșie a fost mai eficient în acest sens decât medicamentele prescrise de obicei. Acest efect de scădere a tensiunii a durat aproape 24 de ore.

Sucul de sfeclă roșie relaxează vasele de sânge, datorită unui compus numit oxid nitric. Acest compus are de asemenea proprietăți antiinflamatoare, care împiedică formarea cheagurilor de sânge.

Acest elixir este totodată un remediu anti-cancer natural. Sfecla roșie are un compus numit betacianină, care îmbunătățește respirația celulară și stopează sau încetinește creșterea celulelor canceroase. Combinat cu alte substanțe din legume precum broccoli, morcovi sau țelină, acest compus acționează ca un cocktail anti-cancer.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

5 comentarii

  1. Ma.doare f.tare gatul,o sa incerc chiar azi reteta,va spun daca are efect

  2. Efect garantat,dar pt.orice fel de boala este minunat

  3. Careva a verificat pe bolnavi de cancer?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.