Astm bronșic la copii și astm alergic la adulți – tratament naturist

Astmul bronșic este o afecțiune respiratorie care afectează copiii și adulții deopotrivă. Este una din cele mai frecvente boli în sezonul rece, cauzată de  o creștere a reactivității arborelui traheobronșic la diferiți stimuli infecțioși sau alergici din mediu, din alimente sau din medicamente.

Astm Bronșic Tratament Naturist

Astm Bronșic Tratament Naturist

Astm bronșic și alergic:  rețetă

Această rețetă apifitoterapeutică (combinație de plante și produse apicole) vine în completarea tratamentului recomandat de medic pentru tratarea astmului bronșic în form ușoare, la copii și adulți.

Ingrediente

• 40 g de flori de mușețel
• 40 g de trei-frați-pătați
• 10 g de frunze de salvie
• 10 g de flori de levănțică
• 10 picături de tinctură de propolis

Preparare

Se combină toate plantele. Se ia 1 lingură de amestec și se pune la infuzat într-o cană cu apă clocotită. După filtrare, se lasă la răcorit, și se adaugă tinctura de propolis și miere de albine (pentru îndulcire).

Dacă în urma administrării se constată că persoana bolnavă nu este alergică la produsele apicole, doza de tinctură de propolis se poate mări la 20-25 de picături.

Administrare

Copiii vor bea câte 1 cană pe zi, în mai multe reprize.
Adulții pot bea câte 2 căni pe zi.

Criza de astm – simptome și cauze

Crizele de astm se instalează foarte rapid, în câteva minute, și se manifestă prin aceste 3 simptome:

– dificultate respiratorie (dispnee)
– tuse
– respirație șuierătoare

La adulți, criza astmatică poate fi declanșată cel mai des de praful din cameră, de polen (alergii sezoniere), de mucegai, de părul animalelor de companie, de unele alimente (lapte, ouă, pește, cereale, fructe, arahide), sau de unii aditivi din alimente.

Poluarea din aer și poluarea prin administrarea unor medicamente, precum aspirină sau alți derivați ai acidului salicilic, pot induce accese de astm bronșic.

La copii, factorii declanșatori ai unei crize de astm nu sunt alergici, ci mai degrabă infecțioși (infecții bacteriene, virale sau micotice ale căilor respiratorii superioare).

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. SI DACA SUNT ALERGICA LA FLOAREA DE MUSETEL ?

  2. Intentia a fost buna, dar informatiile sunt usor superficiale. Astmaticii, unii dintre ei, sunt alergici la musetel si produsele apicole. E o poveste … lunga

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.