Leac de casă anti-răceală (rețetă)
Unul din cele mai neplăcute aspecte ale sezonului rece este frigul, și toate neplăcerile pe care acesta le aduce cu el: răcelile, guturaiul, gripa, nasul în fundat, gâtul umflat, răgușeala, infecțiile respiratorii, durerile de cap, scăderea imunității, pielea uscată, stările deprimate și multe altele asemenea.
Leac anti-răceală: rețetă
Din fericire, avem foarte multe remedii naturiste la îndemână pe care ni le putem prepara singuri și administra la primele reacții negative ale organismului la frig sau ger. Sunt mult mai eficiente decât medicamentele din farmacii, care au efecte secundare și care uneori ne dau amețeli. Nu luați antibiotice dacă suferiți de o răceală! Încercați să vă tratați naturist.
Ingrediente
• 2 felii de rădăcină de ghimbir
• ½ linguriță de pudră de scorțișoară
• ½ linguriță de cuișoare
• ½ lămâie, stoarsă
• 1 praf de cayenne sau piper
• 50 ml de rom
• 2 linguri de miere
• 4 căni de apă
• 2 lingurițe de cimbru
Preparare
Într-un ibric, adăugați apa, ghimbirul și condimentele, și amestecați bine. Aduceți amestecul la punctul de fierbere, lăsând focul potrivit, apoi luați vasul de pe foc. Adăugați restul ingredientelor (romul, cimbrul, lămâia și miere) și lăsați totul la infuzat 5 minute. Beți ceaiul fierbinte, 2-3 doze pe zi.
Această băutură este foarte intensă, și poate stopa simptomele unei răceli de la primele manifestări. Ghimbirul, cuișoarele, scorțișoara și piperul sunt condimente care dau acestui elixir nu numai un gust picant, ci și un efect arzător. Acestea au efecte anti-inflamatoare și ajuta la suprimarea tusei, subțierea și eliminarea mucusului, stimularea circulației sângelui și combaterea infecțiilor. Data viitoare când simțiți că se apropie o răceală sau o gripă, preparați acest cei și beți cel puțin 4 căni pe zi.
Între timp, beți multe lichide calde, mâncați cât mai multe fructe și legume. Spălați-vă pe mâini cât mai des și îmbrăcați-vă bine când ieșiți afară.
MULTUMEC PT RETETA
MULTUMIM-
Bomba
De acord cu mentiunea ca Lamaia si mierea nu se pun la fiert! Vitamina C se distruge la temperaturi mai mari, iar mierea devine toxica peste 60 de grade! In rest… e super!
prefer mai bine o Palinca…efectul este acelasi 🙂
Super! O sa incerc, multumesc!
Mda,interesanta combinatie . . . Cred ca merita probata !
E ADEVARAT .