PERICARDITA (apă la inimă) – simptome și tratament naturist

Pericardita este inflamația pericardului, membrana care formează învelișul exterior al inimii. Este adesea cauzată de o infecție cu virusuri, bacterii (tuberculoză), ciuperci sau paraziți, sau poate fi provocată de boli autoimune, operații, sau poate fi indusă de terapiile de iradiere toracică sau mediastinală.

Ceai de Coada-Calului

Ceai de Coada-Calului

Cuprins

Pericardita:  cauze

Pericardita cronică este de două feluri: pericardită lichidiană (acumulare lentă de lichid în spațiul pericardic), cunoscută sub numele de apă la inimă, sau pericardita constrictivă (cicatrizarea foițelor pericardice).

Există și un tip de pericardită non-infecțioasă, care poate fi cauzată de o boală a mușchiului cardiac subiacent, de o leziune, de cancer, de artrită reumatoidă, lupus eritematos, insuficiență renală, sau de medicamente (minoxidil, penicilină).

Chiar și persoanele tinere sau sănătoase pot suferi de pericardită, în urma unei afecțiuni virale. Virusurile, cum sunt cele care cauzează gripă, oreion, mononucleoză, HIV, hepatită sau varicelă, au fost asociate cu pericardită. De obicei, la trei săptămâni după o afecțiune virală, pacienții încep să experimenteze febră, disconfort toracic, tuse, dificultăți respiratorii, și o stare de rău generală.

Simptome

– Dureri de piept amplificată la tuse
– Dispnee
– Oboseală cronică
– Transpirație, febră, scăderea în greutate
– Ortopnee
– Edemul extremităților inferioare
– Tahicardie sinusală
– Presiune jugulară mare
– Puls paradoxal
– Murmur cardiac
– Edem periferic

Pericardita:  tratamente naturiste

Tratamentul pericarditei cronice presupune administrarea de anticoagulante sau diuretice, perfuzii cu plasmă, intervenție chirurgicală (pericardectomie), repaus și dietă specială. Plantele pot ajuta la reducerea inflamației și a acumulării excesive de lichid, la întărirea inimii și imunității.

Ceai de coada-calului. Se beau zilnic câte 2-3 căni de ceai pe zi.

Macerat de dud și pir. Se amestecă rădăcină de dud (2 părți) și rădăcină de pir (1 parte). Se ia o mână de amestec și se pune la macerat în 3 litri de apă rece. Se lasă până dimineața, apoi se fierbe până scade la jumătate. Cantitatea de macerat se consumă pe parcursul a 2 zile. Tratamentul durează 2 săptămâni, iar după 2 săptămâni de pauză se poate relua.

Păducel. Această plantă poate ajuta prin prevenirea creșterii tensiunii arteriale și întărirea arterelor. Se pot lua câte 60 de picături de tinctură de păducel, de 3 ori pe zi, sau se poate prepara un ceai dintr-o linguriță de fructe de păducel și 1 cană de apă clocotită, infuzate 10 minute. Ca supliment, se pot lua câte 100-200 mg de păducel, de 3 ori pe zi.

Tei. Teiul este util pentru scăderea tensiunii arteriale pe fond nervos, și ca adjuvant în tratarea anxietății. Se prepară un ceai dintr-o linguriță de flori de tei uscate și 1 cană de apă clocotită. Sau se iau câte 60 de picături de tinctură de tei, de 3 ori pe zi.

Ulei de semințe de in. Se iau câte 3 lingurițe pe zi, pentru reducerea inflamației.

Salată de sfeclă roșie. Se rade o sfeclă roșie și se amestecă apoi cu puțin ulei de măsline. Se consumă crudă, pentru curățarea ficatului de toxine.

Dietă

Evitați consumul de sare, zahăr, condimente, grăsimi saturate și alcool, care pot crește inflamația și reduce imunitatea. Consumați cel puțin 5 porții de fructe și legume pe zi. Aceste alimente sunt anti-inflamatoare și protejează inima. Reduceți pe cât posibil efortul fizic.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]