Hemoroizi dureroși, sângeroși, fisuri anale – cură de succes cu tărâțe de grâu

Hemoroizii sunt tumefieri dureroase al rectului și anusului, uneori însoțite de sângerări. Sunt, în majoritatea cazurilor, cauzați de statul prelungit în șezut, sau de inflamații ale vaselor hemoroidale. Numai în cazul hemoroizilor în fază incipientă se poate încerca un tratament naturist adjuvant. Dacă problema este cronicizată, se recomandă intervenția chirurgicală.

Tărâțe de Grâu - Tratament Pentru Hemoroizi

Tărâțe de Grâu – Tratament Pentru Hemoroizi

Hemoroizi dureroși și fisuri anale:  tratament naturist

Acest tratament este conceput, verificat și recomandat de un cercetător din SUA, pe nume St. S. Jensen. Constă în două cure, una internă și una externă, pe bază de tărâțe de grâu.

Tratament intern

Se face o cură internă cu tărâțe de grâu, timp de 3-4 săptămâni. Se iau câte 10 g de tărâțe, cu apă, dimineața și seara. La fel de eficient este cura cu apă de tărâțe. Se pun 2 linguri de tărâțe se pun la înmuiat de seara într-un pahar cu apă și se lasă peste noapte. A doua zi, se bea lichidul pe stomacul gol. Acest tratament îi ajută pe cei la care suferința cauzată de hemoroizi este accentuată de de constipație cronică.

 Tratament extern

Concomitent cu regimul intern descris mai sus, se fac și băi de șezut cu tărâțe de grâu. Se folosesc 100 g de tărâțe de grâu la 2 litri de apă. Apa trebuie să aibă 40 de grade. Băile de șezut se fac seara, înainte de culcare.

Pentru efecte mult mai bune, se poate adăuga și pelin. Mai precis, se pune apa la fiert, se adaugă o crenguță de pelin, se strecoară și se adaugă tărâțele. Se stă deasupra aburului cald până se răcește apa.

→ Efecte

Utilizată timp de o lună, această terapie ameliorează și chiar vindecă suferințele generate de hemoroizii externi sângeroși sau dureroși) sau de fisurile anale, vechi sau noi. Rezultatele se pot simți după 3-4 zile de tratament: calmarea durerilor, ușurarea defecației și retragerea hemoroizilor.

Cura cu tărâțe de grâu aduce mult mai multe beneficii sănătății. Un avantaj major pentru cei care suferă de hemoroizi sau fisuri anale este că înmoaie scaunul și îl face nedureros.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Cumperi un kg de hrean,il speli bine, il pui in 10 litri de apa si fierbi pina ramii cu 5 litri. Pui cei 5 litri intr-un lighean si faci bai de sezut in fiecare seara(cam 30 de minute sedinta) , fara sa schimbi solutia, timp de 3-4 sapatamini sau pina trece.

  2. Cautati unguent cu marul lupului(magazin-naturiste) sau timp de 15 zile seara la culcare introduceti in anus un supozitor din cartof(daca n-ajuta ,n-are cum sa dauneze); se reia cura ori de cate ori este cazul;doamne ajuta si sa fie cu folos;

  3. sau prin cauterizare, dar costa 1500,,,,,,lei

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.