Hemoglobină mică (lipsa de globule roșii) – simptome și rețetă naturistă

Celulele roșii din sânge conțin hemoglobină, pigmentul responsabil cu furnizarea de oxigen către toate celulele corpului. Lipsa de globule roșii poate cauza apariția anemiei, o afecțiune debilitantă, care alterează starea generală de sănătate, din cauza proastei oxigenări a sângelui și a sistemului nervos.

Hemoglobină Mică

Hemoglobină Mică

Creșterea hemoglobinei:  rețetă

Această rețetă ajută la îmbunătățirea sângelui și la tratarea anemiei cauzată de lipsa de fier.

Ingrediente

• 1 pahar de suc de sfeclă roșie
• 1 pahar de suc de morcovi
• 200 g de nuci
• 200 g de stafide
• 2 lămâi
• 200 ml de miere de albine

Preparare

Lămâile se curăță de coajă, se taie bucăți și se amestecă într-un blender. Se adaugă sucurile, lămâia și se mixează bine. În amestecul rezultat se adaugă stafidele și nucile mărunțite sau tăiate fin și se mai pulsează de câteva ori, până rezultă o masă omogenă.

Din ingredientele listate se poate obține circa 1 litru de suc, care se poate păstra într-un borcan sau sticlă. Se bea câte 1 ceașcă pe zi, pe stomacul gol.

Hemoglobină scăzută:  simptome

Hemoglobină mică la femei înseamnă o valoare sub 13 g %, iar la bărbați sub 12 g %. Scăderea numărului de globule roșii (hematii, eritrocite) din sânge este cunoscută sub numele de anemie.

Persoanele care au hemoglobina mică sau suferă de anemie sunt palide, acuză amețeală, palpitații și oboseală accentuată, inclusiv în repaus, senzație de rău general, dureri de cap, astenie, respirație accelerată, anxietate și scăderea performanțelor fizice și psihice.

– Oboseală, stare de slăbiciune, letargie
– Paloarea feței
– Palpitații, tahicardie sau creșterea ritmului inimii
– Respirație scurtă sau deasă
– Scăderea rezistenței la efort fizic
– Imunitate scăzută
– Amețeală
– Insomnie
– Păr fragil care se rupe ușor și cade
– Unghii casante
– Slăbirea vederii
– Astenie
– Cefalee
– Scăderea nivelului de concentrare
– Randament psihic scăzut
– Sângerări nazale
– Mâini și picioare reci

Anemia poate surveni după o pierdere de sânge (la femei în perioada menstruală), sau din cauza producerii deficitare de globule roșii în măduva osoasă. Lipsa de fier, lipsa de acid folic, administrarea de aspirină în boli infecțioase sau inflamatorii, boli parazitare, intoxicații ale măduvei osoase, boli tumorale sau leucemie

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Multumim pentru acest,,util…remediu!!!multa sanatate va doresc.

  2. Eu știu că sucurile din legume și fructe se beau in maxim 30 minute,apoi se oxidează.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.