SFECLA roșie ca medicament

Sfecla este un aliment preistoric, cultivat încă din secolul II-III al erei noastre. Deși este insuficient studiată, sfecla roșie este un adevărat titan al alimentelor cu virtuți de medicament, bogat în minerale și antioxidanți, un aliment nutritiv excepțional, aperitiv și energic, înzestrat cu efecte terapeutice puternice.

Sfeclă Roșie

Sfeclă Roșie

Ce conține sfecla roșie

Principalii constituienți ai sfeclei sunt microelementele și sărurile minerale: fier, potasiu, calciu, fosfor, cupru, magneziu, zinc și brom. Conține de asemenea vitaminele B1, B2 și C. Sfecla roșie este o sursă minunată de antioxidanți, fibre, asparagină, betaină și acid glutamic.

Indicații terapeutice

Datorită bogăției de minerale și antioxidanți, sfecla roșie este utilă în diverse afecțiuni. Consumul ei este recomandat mai ales în caz de:

— Anemie, lipsă de fier
– Colită, enterită
– Tuberculoză
– Edeme
– Epidemii de gripă
– Boala canceroasă (sub formă de suc)

Fibrele din sfecla roșie cresc nivelul enzimelor antioxidante din corp, și numărul de celule albe din sânge, responsabile cu detectarea și eliminarea celulelor anormale. Sfecla este cea mai bogată sursă de glutamină, un aminoacid esențial pentru sănătate și menținerea tractului intestinal funcțional.

Sucul de sfeclă roșie:  tratamente

Suc de Sfeclă Roșie

Suc de Sfeclă Roșie

Medicina populară consideră – pe bună dreptate, sucul de sfeclă roșie un adevărat elixir, cu proprietăți antioxidante, detoxifiante, depurative și diuretice extraordinare.

Conform cercetărilor recente, sucul de sfeclă roșie este mult mai puternic în asociere cu suc de morcov și de castravete, mai ales în tratamentul litiazei urice sau al diatezei urice..

Hipertensiune arterială

Alte studii au arătat că sucul de sfeclă roșie poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, un beneficiu important pentru prevenirea bolilor cardiovasculare și a infarctului. Cercetările științifice susțin că alimentele bogate în nitrat precum sfecla roșie, pot ajuta la prevenirea unui atac de cord.

→ Inflamații, boli cronice

Sfecla roșie este o sursă unică de betaină, un nutrient care ajută la protejarea celulelor, proteinelor și enzimelor de stresul din mediu, luptă împotriva inflamațiilor, protejează organele interne, îmbunătățește funcția vasculară și previne numeroase boli cronice.

→ Cancer, tumori

Fitonutrienții puternici din sfecla roșie care dau acestei legume culoare roșie-roz intensă pot ține departe de noi cancerul. Cercetările au arătat că extractul de sfeclă reduce formarea de tumori multi-organice la animalele de laborator, în timp ce acest remediu este studiat ca tratament pentru cancerul pancreatic, de sân și de prostată la oameni.

Toți bolnavii de cancer sau boli cronice ar trebui să bea zilnic suc de sfeclă roșie, eventual amestecat cu morcov și/sau mere, câte 100-150 ml., dimineața.

→ Curățarea sângelui și ficatului

Pigmentul din sfecla roșie numit betaină susține procesele naturale de detoxifiere ale organismului, acest aliment fiind apreciat mai ales pentru capacitatea sa de a ajuta la purificarea sângelui și curățarea ficatului.

NU aruncați tulpina și frunzele de sfeclă roșie. Sunt la fel de sănătoase cași rădăcina. Se pot consuma ca spanacul.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

5 comentarii

  1. Este intr-adevar un adevarat elixir!

  2. Eu de patru luni mananc in fiecare dimineata 100g sfecla rosie,un morcov si un mar.Le dau pe razatoare mare le amestec si le mananc asa. De vreo trei saptamani adaug si radacina de telena.E bine asa sau mai bine le fac suc?Nu sufar de nici o boala dar le mananc in loc de micul dejun.

  3. Am incercat sa mananc sfecla Rosie,nu reusesc imi da impresie Ca’ mananc pamant,stiu Ca’ are beneficii asupra organismului ma imi e imposibil!😥

  4. Doamne Mariana vă mulțumesc frumos o seară liniștită vă doresc!

  5. Eu am 6 Luni de cand beau suc sfecla mar si morcov dat la blender in loc de micul dejun ma simt minunat

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.