Cele Mai Bune Cure de Slăbire

Nu este greu să dai jos câteva kilograme atunci când eşti înarmat cu voinţă şi cu cele mai rapide diete de slăbire. Cele mai bune regimuri sunt acelea care înlocuiesc alimentele nocive cu cele sănătoase. Am ales 4 dintre cele mai eficiente cure de slăbire care detoxifică, fortifică şi hrănesc organismul.

Cele Mai Bune Cure de Slăbire

Cura de slăbire cu argilă

Argila este un lut magic care face minuni în ceea ce priveşte purificarea organismului de toxine. Este cea mai populară şi recomandată cură de slăbire, întrucât are efect rapid de eliminare a substanţelor toxice din corp şi de vindecare a zonelor afectate de boli. Cura cu argilă presupune urmarea unui regim alimentar ceva mai riguros. Nu se vor consuma condimente, prăjeli şi grăsimi, carne, cafea sau băuturi acidulate. Dieta zilnică va fi compusă din legume, fructe şi zarzavaturi.

Mod de preparare: Se adaugă o linguriţă de argilă într-un pahar de 150 ml de apă şi se lasă în jur de 5-10 ore. Timp de 7 zile se va bea numai apa din pahar, fără argilă, cu 20-30 de minute înainte de masă. Începând cu a 8-a zi, se va amesteca argila cu o linguriţă şi se va bea apa cu tot cu sediment. Durata totală a curei este de 21 de zile. Efectele sunt imediate.

Cura de slăbire cu fructe şi legume

Fructele rămân cea mai sănătoasă alegere pentru o cură de detoxifiere şi slăbire. În prima zi se pot consuma legume – preparate în diverse feluri şi 2 litri de apă. În ziua a doua se consumă un mix de fructe şi 2 litri de apă. În a treia zi se vor combina porţiile de legume cu fructe, plus 2 litri de apă plată. În a patra zi se vor consuma câte o banană la fiecare masă şi câte o salată de roşii şi castraveţi la amiază şi seara. În ziua a cincea se recomandă produse lactate: iaurt şi brânză de vaci sau caş. În a şasea zi se vor mânca 3 salate şi 2 litri de apă plată. În a şaptea zi se combină din nou legume, fructe şi apă plată. Această cură are rolul de a tăia pofta de mâncare şi de a curăţa organismul de toxine şi grăsimi.

Cele Mai Bune Cure de Slăbire

Cura de slăbire cu germeni de grâu

Grâul încolţit ajută enorm la eliminarea surplusului de kilograme, la reglarea metabolismului şi la îmbunătăţirea sănătăţii generale. Boabele de grâu încolţite ameliorează durerile de cap, previn căderea părului şi îmbunătăţesc vederea.

Mod de preparare: Se spală 100 grame de grâu cu apă rece şi se pun la înmuiat într-un vas, la loc călduros. După 2 zile de încolţire, germenii se spală din nou şi se consumă ca atare, sau se mărunţesc pentru a fi consumaţi cu lapte. Se ia câte 2-3 linguriţe de boabe de grâu pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă. Cura durează 30 de zile.

Cura de slăbire cu varză

Varza este un aliment-medicament de senzaţie. Are capacitatea de a stimula diureza organismului şi de a curăţi ficatul de toxine. Cura are la bază supa de varză care se va mânca pe durata a 7 zile. Varza fiartă poate reduce masa corporală cu 5 kilograme în fiecare săptămână. Atenţie mare la celelalte alimente consumate, deoarece varza curăţă organismul chiar şi de substanţele nutritive. Se recomandă aşadar o dietă bogată în vitamine şi minerale.

Supa se prepară dintr-o varză mare, un kilogram de roşii, câteva fire de praz, 2 ardei graşi, 2 ţeline, pătrunjel, ceapă, usturoi şi alte verdeţuri. Se taie toate ingredientele şi se călesc 15 minute. Se adaugă verdeţurile şi se fierbe totul în 3 litri de apă.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.