Eliminarea lichidului de ascită în ciroza umedă – tratament cu PELIN

Pelinul este unul din cele mai puternice tonice pentru ficat și stomac, cu proprietăți hepatoprotectoare extraordinare.

Este considerat planta cu cel mai mare efect regenerator pentru ficat. 

Pelin

Pelin

Bolnavii de ascită, ciroză umedă sau alte boli ale ficatului (inclusiv intoxicație cu alcool) pot încerca un tratament naturist pe bază de pulbere de pelin.

Regenerarea ficatului cu pelin

Se ia câte ½ linguriță de pulbere, de 2 ori pe zi, diluată în 100 ml de apă sau ceai, cu 15 minute înainte de mesele principale ale zilei.

Tratamentul se face 2 săptămâni, și sepoate relua după 1 săptămână de pauză.

Eliminarea lichidului ascitic în ciroză 

Pentru eliminarea lichidului din abdomen în cazul ascitei, se face un tratament de 3 săptămâni, cu o doză mai mare de pelin.

În prima săptămână se ia câte 1 linguriță de pulbere de pelin, de 2 ori pe zi, dimineața și seara, cu o oră înainte de masă.

În a doua săptămână, se iau câte 2 lingurițe de pulbere de pelin, dimineața, la prânz și seara, iar în a treia săptămână, se iau câte 3 lingurițe, de 3 ori pe zi.

După ingerarea pulberii de pelin, se poate bea un ceai îndulcit cu miere. Pe durata tratamentului cu pelin nu se bea alcool, băuturi acidulate sau sucuri din comerț.

Pelinul are efecte depurative, detoxifiante, tonifiante și regeneratoare pentru ficat.

Studiile realizate recent de cercetătorii chinezi au arătat că pulberea de pelin ajută inclusiv la eliminarea toxinelor cauzate de consumul excesiv de alcool, de otrăvire sau intoxicații alimentare, ajutând la reparare ficatului grav afectat.

Când și cum se culege pelinul

Pentru obținerea pulberii de pelin, planta trebuie recoltată conform unor indicații importante.

Frunzele de pelin se culeg înainte de înflorire, de obicei în lunile mai-iunie, aceasta fiind cea mai perioadă când plata are un procent maxim de principii active și ulei eteric.

Ramurile cu flori ale pelinului se culeg în lunile iulie-august, adică în momentul înfloririi. Uneori, pelin înflorit se poate găsi și la începutului lui septembrie.

Atenție, pelinul se culege doar pe timp uscat, începând de la amiază și până la ora 18:00, când principiile amare ale frunzelor sunt nespălate de rouă, ploaie sau brumă.

Uscarea frunzelor și florile de pelin se face la umbră, întrucât lumina soarelui poate decolora planta. După ce s-a uscat complet, pelinul rămâne la fel de verde la culoare, păstrând același miros amar puternic.

Cum se obține pulberea de pelin

Pulberea de pelin se obține prin măcinarea plantei uscate prin râșnița de cafea. Pudra obținută se păstrează într-un borcan închis cu capac.

Dacă nu aveți posibilitatea să culegeți pelin din natură, îl puteți găsi la magazinele naturiste, ambalat în cutii pentru ceai. Trebuie doar să-l măcinați prin râșnița de cafea pentru a-l transforma într-o pulbere fină.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

6 comentarii

  1. apreciez reteta > va multumesc

  2. Floarea galbena din imagine nu este de la pelin!!!!

  3. planta din imagine e vetricea , nu pelinul

  4. In poza nu e pelin… Bunico, vrei sa ne omori?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.