Ceai de NUCĂ și CEAPĂ pentru tuse

Ceaiul de ceapă și nuci este cel mai căutat leac băbesc pentru tuse, deoarece în multe cazuri a dat rezultate bune atunci când doctoriile clasice nu au făcut să prelungească simptomele, fără să amelioreze disconfortul.

Ceai Ceapă și Nuci Pentru Tuse

Ceai Ceapă și Nuci Pentru Tuse

Tusea este considerată o reacție naturală a corpului, prin care se elimină excesul de mucus și substanțele străine care afectează căile respiratorii sau plămânii. Dacă nu este o tuse provocată de tuberculoză, cancer, otită, sinuzită cronică, bronșită, pleurezie, insuficiență cardiacă stângă, reflux gastroesafagian sau alte boli grave, tusea poate fi tratată acasă. Fie ea seacă, productivă sau expectorantă, tusea cauzată de o răceală sau de consumul unor alimente reci, se poate remedia cu ajutorul plantelor, mult mai accesibile decât medicamentele, și lipsite de efectele secundare ale acestora.

Ceai nucă și ceapă:  rețetă

Ingrediente

• 1 ceapă mare cu tot cu coajă
• 6-8 nuci uscate, cu tot cu coajă
• 1 baton de scorțișoară (sau ¼ linguriță de pulbere de scorțișoară)
• 2 litri de apă rece
• 2 cm de ghimbir
• 2 lingurițe de miere

Preparare

Secretul reușitei acestui ceai este folosirea nucilor și cepei cu tot cu coajă. Ceapa se spală bine, și se taie rondele. Se spală și nucile, și se zdrobesc. Se pune apa la fiert, împreună cu ceapa, nucile și scorțișoara. Când apar primele clocote, se pune capacul (pe o parte), și se lasă să fiarbă înăbușit un sfert de oră. După acest interval, se pune capacul bine și se mai lasă la infuzat jumătate de oră. Strecurați, adăugați ghimbirul ras sau feliat, și mierea.

Scorțișoara are rolul de a face ceaiul mai aromat și mai tolerabil, în special pentru cei care nu suferă gustul de ceapă în ceai. Se bea câte 1 cană, de 3 ori pe zi.

Ceai de ceapă, nuci și cimbru:  rețetă

Aceasta este o altă variantă a ceaiului de ceapă și nuci, preparat numai din coji, cu un adaos de cimbru. Se poate da și la copii. Mierea nu se folosește dacă cel mic are sub 3 ani.

Ingrediente

• foițele de la 6 cepe
• crucea (despărțitura din interior) de la 6 nuci
• 1 crenguță de cimbru
• câteva frunze de mentă (opțional)
• 1 linguriță de miere
• 1 litru de apă

Preparare

Se pune apa la fiert, și când dă în clocot, se adaugă cojile de ceapă, bucățile de nuci și cimbrul. Dacă aveți mentă în casă, puneți și mentă, pentru aromă. Din cauza cepei, ceaiul poate avea un gust neplăcut, mai ales pentru copii. Se lasă la fiert la foc mic până când apa scade la jumătate de litru. După ce s-a răcorit, se adaugă mierea de albine. Se beau câte 3 căni pe zi, înainte de masă.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. as mai adauga si 2 frunze de patlagina

  2. INCERCATI CU INCREDERE , E BUN, MERGE SI PUTIN TEI, POATE SI 3 FRUNZE DE BUSUIOC, PUTIN CODITA SORICELULUI, CIMBRU, SINT MULTE COMBINATII

  3. Ceaiul de semințe de haldan şi ghimbir este cel mai bun!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.