OSTEOARTRITĂ, ARTRITĂ REUMATOIDĂ – tratament naturist de ameliorare a durerilor

Tratamentul naturist pentru durerile de osteoartrită și poliartrită reumatoidă propus în acest articol are la bază utilizarea de uleiuri esențiale din plante, cu efecte anti-inflamatoare, analgezice, antiseptice și stimulente pentru circulație.

Osteoartrită, Artrită Tratament Naturist

Osteoartrită, Artrită Tratament Naturist

Osteoartrita este o boală degenerativă, care poate provoca foarte multă durere celor afectați. În mod normal, osteoartrita se tratează cu medicamente analgezice sau antiinflamatoare, prescrise de medic, împreună cu exerciții blânde pentru facilitarea mobilității la nivelul articulațiilor bolnave.

Dureri articulare – tratament naturist 

Din perspectivă naturistă, masajul cu uleiuri esențiale este de preferat, deoarece ajută la reducerea durerilor, fără efecte secundare. Plantele recomandate au proprietăți antiinflamatoare puternice, și conțin compuși analgezici naturali. Uleiurile esențiale ameliorează durerile articulare prin faptul că stimulează circulația local, și reduc inflamația la nivelul articulației afectate.

Un avantaj foarte important al terapiilor naturiste este că uleiurile esențiale penetrează rapid și ușor celulele, furnizează oxigenul de care articulația inflamată are nevoie, și produc efecte analgezice rapide. Trebuie reținut că uleiurile esențiale se folosesc doar diluat, cu un ulei vegetal – cele mai bune în acest caz sunt: uleiul de sunătoare și uleiul de arnică, renumite pentru capacitatea lor de a alina durerile, sau uleiul de cocos, de măsline sau de floarea-soarelui.

Uleiuri esențiale pentru osteoartrită

Toate uleiurile esențiale listate mai jos se pot găsi online, sau la magazinele naturiste.

♣  Ulei esențial de piper negru – îmbunătățește circulația și are proprietăți analgezice

♣ Ulei esențial de salcie himalayană – artrită, reumatism, dureri musculare, dureri de spate, fracturi osoase, dureri de oase, probleme circulatorii, crampe, hernie de disc, fibromialgie,inflamații, rigiditate articulară, ligamente inflamate, lumbago, scleroza multipla, tendinite, detoxifierea sistemului limfactic, osteoartrită, flebită, artrită reumatoidă, sciatică, afecțiuni ale coloanei

♣ Ulei esențial de mușețel roman – are proprietăți antiinflamatorii și analgezice

♣ Ulei esențial de ghimbir – stimulează circulația și reduce durerile (mai eficient decât medicamentele)

♣ Ulei esențial de rozmarin – îmbunătățește circulația sângelui și ameliorează durerea

Uleiuri esențiale pentru artrită reumatoidă

 Ulei esențial de perișor (Wintergreen) – antiinflamator, antireumatic, analgezic, vasodilatator, antispasmodic

  Ulei esențial de mesteacăn – antiinflamator, îmbunătățește circulația sangvină, eficient în bolile reumatismale și articulare

  Ulei esențial de chiparos – crește circulația local și reduce inflamația care cauzează durerea

♣  Ulei esențial de ienupăr – ameliorează durerea

  Ulei esențial de grepfrut – ajută la eliminarea toxinelor din corp care contribuie la apariția artritei

  Ulei esențial de tămâie – inhibă producția de molecule inflamatorii

  Ulei esențial de mentă – răcoritor, anti-inflamator, crește nivelul de oxigen și circulația

Ulei esențial de maghiran – ameliorează durerile de artrită, articulații rigide, înțepenite, spasmele musculare, entorse

Mod de utilizare

Se amestecă 2-3 picături de ulei esențial (sau de amestec de uleiuri esențiale) cu 10 ml de ulei vegetal, și se fac frecții ale zonelor dureroase, de 2-3 ori pe zi.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.