SALVIA, leacul tuturor problemelor cauzate de menopauză și tulburările hormonale

Chinezii au un proverb vechi, plin de înțelepciune, confirmat de studiile științifice: “Cine are salvie în grădină, acela nu lasă bătrânețea să se apropie!” 

Salvie

Salvie

Numită de vechii greci “iarbă sfântă”, salvia poate vindeca peste 100 de afecțiuni, fiind una din cele mai complexe plante medicinale cu efecte detoxifiante puternice, echilibrate hormonale, nervoase, tonice și neurovegetative. Forța-i vindecătoare este mult mai mare la începutul primăverii. În restul anului, se poate face uz de preparatele medicinale din salvie de la magazinele naturiste: ceai, tinctură, ulei etc.

Mod de utilizare

Femeile ajunse la o anumită vârstă care se confruntă cu tulburările hormonale cauzate de menopauză au la îndemână 2 moduri de a folosi salvia ca aliat în această luptă aproape imposibilă, având în vedere că menopauza este o etapă tranzitorie normală în viața unei femei. Vestea bună este că salvia poate stăvili simptomele și disconfortul maxim cauzat de menopauză.

Pulbere de salvie

Un studiu realizat de italieni în anul 1998 pe un eșantion de 50 de femei a arătat că după 3 luni de tratament cu salvie, simptomele cele mai frecvent acuzate s-au rărit, și unele chiar au dispărut: transpirația abundentă (nocturnă), bufeurile etc.

Se ia 1 mănunchi de salvie uscată și se toacă mărunt cu un cuțit, apoi se macină prin râșnița de cafea, pentru a obține o pulbere fină. (Dacă planta proaspătă, se spală sub un jet de apă rece, apoi se lasă la uscat 2 ore). Pulberea proaspăt râșnițată se păstrează în sticluțe sau borcane de culoare închisă, în locuri reci și întunecoase, maxim 2 săptămâni.

Administrare

Se ia câte ½ linguriță de pulbere de salvie, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale.

Tinctură de salvie

Este cea mai puternică formă de administrare. Este recomandată pentru echilibrarea nervoasă și hormonală, pentru stimularea activității cerebrale și a memoriei.

Tinctura de salvie se poate procura de la magazinele naturiste, sau se poate prepara acasă din 20 de linguri de pulbere de salvie puse la macerat 2 săptămâni în 500 ml de alcool alimentar de 60 de grade.

Administrare

Se ia câte 1 linguriță de tinctură de salvie de 3-4 ori pe zi, diluată cu ½ pahar de apă.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

5 comentarii

  1. am 4 tufe de salvie in gradina

  2. Bună Sorina Vulpe, poți sa-mi vinzi și mie o tufa de salvie?

  3. nu-mi lipseste niciodata din casa

  4. reste si la ghiveci, nu este pretentioasa.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.