Leacuri de casă pentru CONSTIPAȚIE

 Ceai cu unt

Se prepară un ceai medicinal din plante (preferabil cu efect laxativ – crușin, coada-șoricelului, lemn-dulce). Se toarnă fierbinte într-un pahar (150 ml), și se adaugă 1 linguriță de unt. Se lasă până se topește complet untul, se amestecă, și se bea ceaiul călduț. Pentru a fi mai bine absorbit de stomac, beți ceaiul cu înghițituri mici. Întindeți-vă apoi în pat, și stați culcat pe partea dreaptă circa 10 minute, pentru stimularea tranzitului.

remedii constipatie

Constipație – Remedii Naturiste

 Apa “minune”

Se amestecă următoarele plante:

– Salvie (45 g)
– Rădăcină de angelică (30 g)
– Rozmarin (30 g)
– Măghiran (30 g)
– Pelin (30 g)
– Mentă (30 g)
– Cimbru (30 g)

Se pun toate plantele într-o sticlă de 2 litri (de plastic), și se umple până la gură cu apă minerală. Se lasă la soare 14 zile, apoi se strecoară și se păstrează în sticluțe mici, închise ermetic. Se ia câte 1 linguriță, dimineața, pe stomacul gol. Se poate administra inclusiv în caz de tulburări digestive, dureri de stomac, infecții intestinale sau amețeli.

 Lapte bătut cu semințe de in

Acest leac este foarte bun pentru cei care suferă de lipsa scaunului sau de așa numitul “abdomen tare”. Laptele bătut se poate consuma și simplu, dar este mai eficient amestecat cu semințe de in măcinate. Terapia este foarte simplă, și rezolvă rapid situația. Se poate urma zilnic, dimineața, pe stomacul gol.

♣ Smochine înmuiate în apă

Smochinele rămân cele mai recomandate fructe pentru remedierea constipației. Se pun 5-10 smochine uscate la înmuiat într-un bol (sau pahar) cu apă rece (cât să le acopere). Se lasă peste noapte, iar dimineața se mănâncă smochinele, și se consumă și apa în care au stat. Această terapie nu are urmări neplăcute.

♣ Ceai de cicoare

Se pune 1 linguriță de cicoare uscată (mărunțită) la infuzat într-o cană cu apă clocotită. Se strecoară și se bea dimineața, pe stomacul gol, câte o jumătate sau o cană întreagă de ceai. Cicoarea are un efect binefăcător, inclusiv asupra celor care suferă de constipație cronică.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. regim vegetarian obligatoriu

  2. ….o cana de lapte rece din frigider….

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.