COADA-CALULUI – planta oaselor și a durerilor articulare

Planta coada-calului este o minune a naturii care întărește încheieturile, sudează oasele fracturate, ameliorează până la vindecarea durerile articulare și osteoporoza.

Cel mai uimitor efect al acestei plante este încetinirea procesului de îmbătrânire a organismului.

Coada-Calului

Coada-Calului

Tinctură de coada-calului:  rețetă

Cel mai eficient mod de administrare a plantei pentru absorbirea siliciului din coada-calului mai ușor, este maceratul. Se pun 200 g de coada-calului într-un borcan, și se acoperă cu 200 ml de alcool alimentar de 60 de grade. Se închide recipientul și se lasă la macerat 10 zile. După această perioadă, se strecoară și se păstrează la loc răcoros și întunecos. Se iau câte 20 ml de tinctură pe zi, diluată în 50 ml de apă plată. Tratamentul durează 3 săptămâni, și se poate relua din 3 în 3 luni.

Coada-calului, o sursă inepuizabilă de tinerețe

Consumul zilnic de coada-calului sub formă de ceai sau tinctură crește mobilitatea articulară, reduce durerile de articulații și simptomele de osteoporoză, și redă elasticitatea țesuturilor.

Siliciul organic, calciul și sărurile de magneziu și potasiu regăsite în coada-calului sunt substanțele active care fac din această plantă un miracol pentru persoanele care au atins deja o anumită vârstă. Acești compuși mențin oasele și vasele de sânge puternice și sănătoase.

Siliciul este un mineral esențial pentru producerea de colagen, o substanță care este direct responsabilă de sănătatea țesuturilor musculare și de mobilitatea articulațiilor. Studiile au arătat că un nivel optim de siliciu în organism determină menținerea tinereții.

Un aport mărit de siliciu ajută corpul să reziste mult mai ușor afecțiunilor vârstei. Acest lucru se poate obține consumând ceai de coada-calului în fiecare zi, alături de o dietă preponderent crudivoră (legume și fructe crude, semințe, nuci).

Studiile științifice au arătat că în cazul oaselor fracturate, planta coada-calului ajută la sudarea lor de 2 ori mai repede decât în mod normal.

Cei care au folosit coada-calului se declară foarte mulțumiți de rezultate. Planta are efecte imediate de încetinire a proceselor de îmbătrânire și de întinerire a articulațiilor. Toți suferinzii de dureri articulare ar trebui să încerce acest remediu simplu și accesibil. Ceaiul de coada-calului mai are un avantaj pentru hipertensivi: scade tensiunea arterială mare.

Precauții

Oamenii de știință recomandă publicului larg să folosească această plantă doar sub formă de produse standardizate, controlate, din farmacii sau magazinele naturiste. Asta deoarece este foarte greu să faci diferența între speciile sigure și speciile periculoase. De pildă, specia Equisetum palustre, cunoscută și sub numele de barba-ursului este toxică și nu trebuie consumată intern.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

13 comentarii

  1. si e plin pamantul de asa ceva…..numai ca noi……

  2. IN ZONA MEA II ZICE PARUL PORCULUI

  3. vindeca ??poate amelioreaza dar nu vindeca!!!!!!

  4. Este un remediu ptr osteoporoza si nu numai ptr ca contine mult siliciu!

  5. Cunosc pe cineva care toata viata a baut numai ceaiuri si la urma tot de cancer a murit acum nu mai cred decit in voia di puterea lui DUMNEZEU el este cel care decide ce se intimpla cu noi!!!!

  6. multumim mult o sa folosim coada calului,

  7. Si cum folosim coada calului? Impletita despletita? Si eu nu am cal! De unde iau coada??

  8. Denumirea stiintifica este Equisetum o gasiti la plafar nu in grajd.Este o minune de planta care trebuie promovata si nu badjocorita

  9. Atentie la cei cu probleme renale…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.