Cum stopezi rapid simptomele de RĂCEALĂ și GRIPĂ
Ingredientul care face minuni atunci când vine vorba de stoparea unei răceli se află chiar în bucătăria noastră. Este vorba despre lămâie, un fruct citric extrem de puternic în anularea, reducerea și prevenirea simptomelor de răceală și gripă: curgerea nasului, tuse, febră, frisoane sau dureri de gât. Secretul este să folosim cât mai multă lămâie, și să adăugăm puțin ghimbir. Această rețetă clasică nu dă niciodată greș.
Remediu anti-răceală: rețetă
Acest remediu funcționează rapid dacă este aplicat la debutul bolii, adică imediat ce apar primele simptome de răceală și gripă. Deși lămâile sunt foarte scumpe acum, merită toți banii. Sunt lipsite de efecte secundare, și aduc mult mai multe beneficii în plus față de tratarea răcelii.
Ingrediente
• 2 litri de ceai
• 2 lămâi
• 2 linguri de miere
• 1 linguriță de ghimbir ras
Preparare
Mai întâi trebuie să preparăm un cei din plante la alegere. Cele mai bune plante pentru răceală sunt: urzica, socul, cimbrul și cimbrișorul, teiul, mușețelul, coada-șoricelului, menta, rozmarinul, mugurii de pin sau echinacea. Se poate folosi doar o plantă, sau un amestec de plante. Ceaiul se prepară prin infuzare, nu prin fierbere. sunt excluse ceaiul verde și ceaiul negru.
Se strecoară și se lasă la răcorit. Cât este călduț, se adaugă zeama stoarsă proaspăt de la cele 2 lămâi, și mierea de albine. Se pune și coaja de lămâie, tăiată felii sau bucăți mici.
Ceaiul astfel preparat se bea pe parcursul unei ore, toată cantitatea. După 30 de minute, se poate bea și un pahar de vin roșu, fiert cu scorțișoară și cuișoare. Se stă în pat, învelit cu pături, și eventual acoperit pe cap, pentru a transpira.
Cel mai bine este să se facă acest tratament seara, înainte de culcare, pentru a putea sta la cald. Rețeta garantează dispariția simptomelor de răceală și gripă până dimineața.
♣ Alte variante de tratament
O altă variantă a rețetei de mai sus este să se amestece 2 lămâi (tăiate felii) cu 1 mână de rădăcină de ghimbir (tăiat felii) într-un borcan. Deasupra se toarnă 1 cană de miere de albine, sau cât să acopere lămâia și ghimbirul. Se închide ermetic și se lasă la infuzat 1 zi sau mai multe. Siropul obținut se poate păstra la frigider câteva luni. Se poate consuma ca atare, câte 2-3 lingurițe pe zi, sau se poate adăuga în apă caldă sau ceai, pentru stimularea imunității, calmarea durerilor de gât și de sinuzită.
Prevenirea îmbolnăvirilor se poate face mult mai simplu, consumând în fiecare dimineață câte un pahar cu apă caldă în care s-au stors câteva picături de suc de lămâie.
Cei care suferă de sinuzită pot pune 2-3 picături de suc de lămâie proaspăt în fiecare nară, pentru ameliorarea simptomelor.
Lămâia este o sursă fabuloasă de Vitamina C, un antioxidant atât de necesar pentru evitarea răcelilor, virozelor și infecțiilor. Este antibacteriană, antivirală, și conține foarte multe alte vitamine și minerale care stimulează sistemul imunitar.
Ghimbirul este un anti-inflamator natural dovedit, care ajută la calmarea inflamațiilor sinusurilor și a gâtului. Ghimbirul stimulează de asemenea capacitatea organismului de a absorbi substanțele nutritive, grăbind astfel vindecare.
Mierea de albine este antibacteriană, antivirală, antifungică, și bogată în antioxidanți.
Nu am cuvinte să vă mulțumesc pentru munca depusă. …A dona altora cunoștințe, a reînvia rețete străvechi, valorează mai mult decât toate bogățiile materiale…
Va multumim mult pentru sfaturi.
stopezi simptomele,gripa ramane o saptamana