Ficat mărit, hepatită, pietre la rinichi, digestie lentă – un LEAC AMAR eficient

Celor care au probleme cu ficatul (hepatite, ficat mărit), probleme digestive, dureri ale vezicii urinare sau calculi renali, le recomandăm un sirop dulce-amar, pe bază de pelin.

Pelin Pentru Ficat, Bilă și Stomac

Pelin Pentru Ficat, Bilă și Stomac

Sirop de pelin:  rețetă

Ingrediente

• 100 g de pelin
• 500 ml de apă rece
• 400 g de zahăr

Preparare

Se pune pelinul la înmuiat în apă într-un vas, și se lasă 24 de ore. După acest interval, lichidul se strecoară, și se adaugă zahărul. Se amestecă bine și se ia câte 1 lingură, de 3 ori pe zi.

Varianta cu miere:  rețetă

Ingrediente

• 15 linguri de frunze de pelin mărunțite
• miere de albine
• 1 borcan de 400 ml

Preparare

Se pune frunzele proaspete de pelin în borcan, se toarnă miere până la gură și se închide ermetic. Se lasă la macerat o lună de zile, apoi se strecoară. Siropul obținut are efecte tonice, digestive, laxative, hepatoprotectoare și carminative (anti-balonare).

Efecte

Pelinul este considerat de medicii naturiști cel mai puternic tonic amar, cu o forță tămăduitoare uimitoare cunoscută din vechime. Este apreciată în special pentru efectul întăritor asupra ficatului, vezicii biliare și a sistemului digestiv. Pelinul poate fi numit pe bună dreptate un medicament veritabil pentru ficat și stomac. Planta ajută la regenerarea ficatului bolnav și la protejarea celulei hepatice, curățând totodată tot organismul de toxine.

Pelinul este un leac extrem de folositor pentru cei care au o digestie lentă. Pelinul crește aciditatea stomacului și producția de bilă, îmbunătățind astfel digestia și absorbția substanțelor nutritive. Reduce de asemenea gazele și balonare, și dacă este consumat regulat, pelinul ajută corpul să-și recapete vitalitatea, după o boală îndelungată.

În medicina populară, pelinul este promovat de asemenea ca un bun remediu sedativ și antiinflamator. Poate ajuta la tratarea viermilor și paraziților intestinali, a lipsei de apetit, a tulburărilor digestive și hepato-biliare și a febrei.

Contraindicații și precauții

Pelinul devin otrăvitor dacă este consumat în cantități mari. Doar mirosul plantei poate cauza dureri de cap, nervozitate sau insomnie la unele persoane.

Pelinul nu este indicat pe perioada sarcinii și alăptării, nici persoanelor care suferă de iritații la stomac, ulcer sau alte leziuni gastrice. În doze mari, pelinul poate provoca leziuni la nivelul ficatului rinichilor, spasme musculare sau halucinații, din cauza compusului numit tuionă. În doze mici, tuiona acționează ca un stimulent pentru creier.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

10 comentarii

  1. Nu putem folosi miere in loc de zahar ?

  2. aceasi intrebare am si eu .putem folosi mierea?

  3. Da, am completat în articol cu varianta de sirop cu miere.

  4. Este intradevar eficient in special cel preparat cu miere .

  5. E nemaipomenit….eu am facut cura cînd aveam 19 ani , pentru stomac si de atunci nu mai am probleme.. …acum am 41 si mănînc orice.

  6. Nu î pre Bun pt cei cu probleme cu inima

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.