4 plante care ajută în OSTEOPOROZĂ

Coada-calului

Recomandarea medicilor naturiști pentru această plantă este ca toți oamenii după vârsta de 40 de ani să bea în fiecare zi câte un ceai de coada-calului, preparat sub formă de infuzie. Se folosește 1 linguriță cu plantă la 1 litru de apă clocotită. Se bea toată cantitatea de ceai într-o zi.

Coada-Calului

Coada-Calului

La fel de bune sunt și spălăturile, compresele și băile cu infuzie de coada-calului, atât pentru osteoporoză, cât și pentru picioarele cu ulcer varicos, ulcer varicos, răni care nu se vindecă, hemoroizi, noduli hemoroidali.

♣ Coada-șoricelului

Coada-șoricelului este o altă plantă-minune, pe care în mod special femeile ar trebui să o folosească mai des, sau în mod regulat. Din păcate, prea puține se cunosc despre influența pozitivă pe care planta o are asupra măduvei osoase. Ajută inclusiv în osteoporoză, dacă se fac cure cu ceai de coada-șoricelului, băi și frecții cu tinctură de coada-șoricelului.

Infuzia se prepară dintr-o linguriță de plantă și 1 cană de apă clocotită. Tinctura se poate procura de la magazinele naturiste, sau se poate prepara acasă: se pun flori de coada-șoricelului într-o sticlă până la gât (fără a se îndesa), și se toarnă deasupra rachiu de secară sau de fructe (38-40%). Se lasă să stea 1-4 zile la soare, sau la loc călduros.

♣ Gălbenelele

Spălăturile cu infuzie de gălbenele și coada-calului (amestecate în părți egale) ajută în osteoporoză, ulcerații și tumori canceroase, la picioarele cu ulcer varicos, în abcesele coapsei și în rănile purulente, ca nu se vindecă. Se folosește 1 linguriță din acest amestec de plante la ½ litru de apă.

♣ Nucul

Infuzia de frunze de nuc, folosită ca adaos la baie este bună contra osteoporozei, rahitismului, scrufulozei, umflăturilor la os, dar și contra unghiilor purulente de la mâini și picioare, eczemei la cap și scabiei. Se spală locurile afectate cu infuzie de frunze verzi de nuc.

Se folosesc 100 de grame de frunze pentru băile complete, sau 1 linguriță de frunze tăiate mărunt pentru spălături, infuzate cu 1 cană de apă clocotită.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.