Boli de ficat – 4 rețete din plante și miere

Ficatul are această abilitate uimitoare de a se auto-regenera. Însă atunci când printr-o alimentație neadecvată (consum excesiv de alcool, medicamente) sau din cauza unor viruși el se îmbolnăvește, are nevoie de ajutor pentru a funcționa la capacitatea lui normală. 

Miere Pentru Ficat

Miere Pentru Ficat

Anumite plante, în combinație cu mierea de albine pot avea un efect benefic asupra celulei hepatice. Există foarte multe dovezi clinice care arată de ce mierea este îndulcitorul preferat de experți pentru protecția ficatului.

 Morcovi, lămâie, rostopască și miere

Ingrediente

• 1 kg de morcovi
• 1 kg de lămâi
• 1 kg de miere
• 1 cană de ceai de rostopască

Se curăță morcovii și se dau prin răzătoarea mică. Lămâile se spală cu oțet de mere și se taie bucățele mici, cu tot cu coajă. Se prepară apoi un ceai concentrat din 2 lingurițe de rostopască uscată și 1 litru (se lasă să fiarbă până la 250 ml de ceai).

Amestecați toate aceste ingrediente într-un borcan și păstrați preparatul la frigider. Luați câte 1 lingură pe zi, dimineața, pe stomacul gol.

♣ Rostopască și miere

Acest preparat stimulează regenerarea ficatului. Puneți 5 g de rostopască uscată la infuzat într-un litru de apă clocotită. Acoperiți cu capac și înfășurați vasul cu un prosop gros. Lăsați până dimineața (12 ore). Dimineață, strecurați preparatul și adăugați 200 g de miere. Amestecați bine până obțineți un sirop.

Luați câte 10 lingurițe pe zi, împărțite în mai mai multe rații, până la epuizarea cantității de sirop. Cura cu rostopască și miere se poate repeta de 2 ori pe an (o dată la 6 luni).

♣ Lămâie și miere

Tăiați 5 lămâi cubulețe și puneți-le la macerat într-un borcan de 800 de grame. Turnați miere (polifloră) peste lămâie, până la gura borcanului. Închideți ermetic și lăsați 2 zile la macerat. După acest interval, puteți începe să luați câte 1-2 lingurițe, de 3 ori pe zi.

♣ Coacăze negre și miere

Amestecați câteva coacăze negre zdrobite cu o cantitate egală de miere, până obțineți o masă omogenă. Consumați câte 1 linguriță de preparat, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele zilei.

Efectele benefice ale mierii asupra ficatului

Mierea este unul din puținii îndulcitori care au capacitatea de a susține sănătatea  ficatului. Este un complex fascinant de zaharuri naturali, enzime, minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan), vitamine (Vitaminele B2, B3, B5), antioxidanți și aminoacizi.

Un studiu realizat în 2013 a demonstrat că puterea antioxidantă a mierii de albine combinată cu proprietățile hepatoprotectoare ale plantei armurariu poate fi un tratament excepțional pentru protejarea ficatului de leziuni și boli. Cercetările au arătat că atât mierea, cât și silimarina (substanța activă din armurariu) protejează celulele hepatice stresul oxidativ și de acumularea de grăsimi în ficat.

Contraindicații

Partea mai puțin dulce a mierii este că unele persoanele sunt alergice la acest produs, în special cei care sunt alergi și la înțepăturile de insecte. De asemenea, părinții trebuie să știe că mierea de albine poate cauza botulism la copiii sub un an, mai ales la cei cu un sistem digestiv nematurizat. Din cauza conținutului de fructoză și glucoză, consumul de miere ar putea afecta sănătatea persoanelor obeze sau cu diabet.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. in 2005 m-i s-a descoperit ficatul bolnav stoge 3\4 deci avansat ,no treatment dar am luat exact ce indica aceste sfaturi de la taifas am descoperit aici in California de la un naturopatic , laptisor de matca 1\2 lingurita dimineata ,apa cu lamiie ,milk thistle Thisilyn 2caps ,1 ligurita Manuka miere de albine 4 caps.red marine algae brand gigartina si o caps.de viraciliin[humic acid] green tea o cana pe zi ; god bless you oll!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.