Suc de CEAPĂ ROȘIE și miere – tratament pentru probleme de circulație, varice, accident vascular

Ceapa este un leac antic, utilizat îndeosebi pentru tratarea răcelii și tusei. Chinezii o folosesc de secole pentru tratarea anginei, infecțiilor bacteriene și afecțiunilor respiratorii. Însă beneficiile cepei merg mai departe de recomandările medicinei populare. S-a dovedit științific faptul că ceapa poate reduce riscul de boli cardiovasculare și de cancer.

Ceapă Roșie Pentru Circulație și Inimă

Ceapă Roșie Pentru Circulație și Inimă

Ceapă cu miere:  rețetă

Ingrediente

• 600 ml de suc de ceapă roșie
• 300 g de miere polifloră

Preparare

Pentru obținerea sucului de ceapă roșie se poate folosi storcătorul de fructe, sau mașina de tocat, după care preparatul se stoarce printr-un tifon pentru a extrage zeama. La final, sucul se strecoară pentru a fi curat, limpede. Se toarnă apoi într-o sticlă, și se adaugă mierea de albine. Sticla se închide și se agită pentru ca preparatul să se amestece bine. Băutura rezultată se păstrează la frigider.

Administrare

Se bea câte 1 păhărel (50 ml), de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Efecte

Acest produs 100% natural este recomandat îndeosebi persoanelor care au probleme cu circulația periferică. Sucul de ceapă roșie și miere ameliorează până la vindecare varicele, și poate fi consumat ca adjuvant de cei care au suferit un accident vascular sau o congestie cerebrală.

Cercetătorii britanici și indieni au concluzionat că ceapa este cea mai bună alegere pentru cardiaci, deoarece consumul regulat reduce drastic riscul de boli cardiovasculare în mai multe moduri: scade tensiunea și colesterolul și descurajează formarea cheagurilor de sânge. Ceapa are aceleași proprietăți ca și usturoiul, în special aceea de a subția sângele și de a reduce nivelul colesterolului și al tensiunii arteriale. Datorită conținutului de flavonoide, ceapa previne formarea cheagurilor de sânge. Ceapa acționează ca un anticoagulant natural, revitalizând totodată funcția sistemului de dizolvare a cheagurilor de sânge deja formate.

Ceapa conține potasiu, magneziu, Vitamina C, Vitamina B, acid folic și fibre, elemente nutritive extrem de importante pentru sistemul cardiovascular.

Contraindicații

Sucul de ceapă roșie și miere este contraindicat persoanelor care suferă cu stomacul sau care au diabet, din cauza mierii. Altfel, ceapa roșie s-a dovedit eficientă în scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Sistemul circulator joacă un rol fundamental în menținerea sănătății, și practic a vieții noastre. Afecțiunile cardiovasculare reprezintă astăzi principala cauză de deces la nivel mondial. Fumatul, obezitatea, sedentarismul, alimentația deficitară în substanțe nutritive, excesul de colesterol depus pe pereții vaselor de sânge sunt doar câțiva factori care duc la apariția bolilor cardiace și circulatorii.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. Foarte interesant! Am nevoie!!!

  2. Pai daca aveti nevoie nu va ramane decat sa curatati ceapa……

  3. Sucul de ceapa roșie cu miere mia rezolvat prb cu tusea, după o răceală.

  4. Desfuda și venele de la degetele de la picioare asta caut de mult dar nu găsesc dacă știe cineva poate sami zică Mulțumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.