Oamenii de știință dezvăluie de ce MIEREA rămâne în continuare cel mai bun ANTIBIOTIC

Societatea modernă a fost în ultimii ani îndopată în mod exagerat cu antibiotice. Medicii împart astăzi antibioticele ca și acadelele la paradă, tuturor celor care țin mâna întinsă. Datele colectate recent de Centrele Pentru Controlul Bolilor din SUA arată un lucru îngrijorător: medicii prescriu în jur de 833 de antibiotice la fiecare 1.000 de pacienți.

Mierea - Cel Mai Bun Antibiotic

Mierea – Cel Mai Bun Antibiotic

Antibioticele îi fac pe utilizatori mai bolnavi pe termen lung

Cele mai multe antibiotice sunt prescrise astăzi pentru infecțiile virale, în mod inutil și inconștient, deoarece antibioticele sunt eficiente doar împotriva infecțiilor bacteriene. Și pentru a agrava și mai tare problema, consumul excesiv de antibiotice fac infecțiile viitoare mult mai dificil de combătut și tratat, de vreme ce antibioticele mătură în calea lor inclusiv bacteriile bune din intestin care exercită un rol protector.

În această parodie medicală, bacteriile rezistente la antibiotice devin din ce în ce mai puternice, adaptându-se la modul singular de acțiune pe care se bazează tratamentul convențional.

Centrele Pentru Controlul Bolilor au identificat recent 20 de tulpini de bacterii rezistente, dezvoltate în urma prescripțiilor necontrolate de antibiotice. Un raport din 2013 snt alarmant: în fiecare an, peste 2 milioane de oameni cad pradă infecțiilor rezistente la antibiotice. Aceste date nu fac decât să ne spună că administrarea excesivă de antibiotice îi fac pe utilizatori mai vulnerabili la infecții și implicit mai bolnavi pe termen lung.

Pe măsură ce această tendință de a prescrie antibiotice pe bandă rulantă crește, oamenii de știință se văd nevoiți să caute variante mai simple și mai bune. Cercetătorii de la Universitatea Salve Regina din Newport, Rode Island redescoperă de ce mierea rămâne până astăzi, unul din cele mai bune antibiotice naturale.

Mierea taie comunicarea dintre bacterii și deshidratează structurile lor

Principalul autor al cercetării, Susan M. Meschwitz a prezentat oficial concluziile studiilor, declarând că proprietatea unică a mierii constă în abilitatea acesteia de a lupta împotriva infecțiilor pe mai multe planuri, împiedicând astfel bacteriile să dezvolte rezistență la tratament. Mierea este, practic, un luptător ambidextru, folosind mai multe arme pentru a ucide bacteriile: polifenoli, peroxid de hidrogen și un efect osmotic.

Efectul osmotic se datorează concentrației mari de zahăr din miere. Efectul constă în scoaterea apei din celulele bacteriilor, lăsând astfel agenților patogeni o singură opțiune, aceea de a se deshidrata și de a muri.

Mierea posedă de asemenea proprietăți care stopează formarea de biofilme, care sunt mici comunități de bacterii ce adăpostesc boala. Mierea împiedică aceste biofilme să se adune prin întreruperea procesului de comunicare a bacteriilor, numit cvorum sensing. Prin perturbarea acestui proces, mierea oprește comunicarea dintre bacterii și implicit extinderea lor. În lipsa acestei comunicări, comportamentul virulent al bacteriilor este slăbit, astfel încât bacteriile nu mai pot elibera acele toxine care le ajută să cauzeze infecția.

Medicii ar trebuie să prescrie mai întâi miere

Întrucât este atât de puternică în distrugerea bacteriilor, mierea ar trebuie să fie tratamentul de bază pentru bolile infecțioase. Comparativ cu antibioticele, mierea atacă bacteria din unghiuri multiple și previne formarea bacteriilor rezistente. Antibioticele eșuează prin faptul că distrug bacteriile bune din corp, stimulează creșterea bacteriilor și dezvoltarea rezistenței acestora la tratament. În lumina acestor date, antibioticele ar trebuie să reprezinte tratamentul alternativ, sau ultima soluție.

În plus față de proprietățile antibiotice și antimicrobiene, mierea este și antifungică

În plus, mierea de albine este plină de antioxidanți (polifenoli) cu proprietăți antibacteriene, dar și antifungice. Aceste proprietăți fac mierea de albine mult mai puternică decât antibioticele sintetice. Cercetătorii au testat până acum activitatea antioxidantă a mierii de albine asupra a trei bacterii: E. coli, stafilococul auriu și Pseudomonas aeruginosa.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.