Salam de SMOCHINE pentru reglarea scaunului la cei cu constipație

Diagnosticul de constipație este oficial atunci când o persoană nu are mai mult de 3 scaune pe săptămână. Deși poate fi cauzată de foarte mulți factori, constipația se poate ameliora și chiar trata prin schimbarea dietei sau includerea unor alimente-medicament. Smochinele, de pildă, fac minuni în restabilirea funcției normale a intestinelor.

Smochine

Smochine

Cura cu smochine

Pentru a avea scaun regulat, unul din cele mai simple remedii și totodată lipsit de urmări neplăcute, îl constituie cura cu smochine. Se consumă câte 5-10 smochine. Fructele se spală înainte în apă călduță, apoi se pun într-un bol/pahar cu apă rece, astfel încât să fie acoperite de apă. Se lasă la înmuiat peste noapte, iar dimineața, pe stomacul gol, se mănâncă toate smochinele, și se bea și apa din pahar.

Salam de smochine:  rețetă

Aceasta este o rețetă extraordinară, pe care cei care suferă de constipație o vor îndrăgi. Este pe cât de eficientă, pe atât de plăcută la gust.

Ingrediente

• ½ kg de smochine
• 5 g de pulbere de  frunze de sena

Preparare

Smochinele se spală și se dau de 2 ori prin mașina de tocat carne, pentru a obține o pastă fină. Se adaugă și pulberea de frunze sena, și se frământă totul, ca un aluat. Acesta se întinde pe o folie alimentară sau staniol, și se rulează ca salam, întocmai ca la salamul de biscuiți. Se dă la frigider peste noapte.

Se servește dimineața, pe stomacul gol, câte o bucată de mărimea unei alune. Inclusiv copiii care suferă de constipație sau care au scaunul dificil pot consuma acest salam-medicament. În cazul lor, doza se va reduce la 1/3 (trei sferturi) din cea a adulților.

Efectul se va resimți imediat:

— digestia se reglează
– evacuarea intestinului devine ușoară
– scaunul este normal

Frunzele de sena sunt printre cele mai puternice laxative naturale. Se găsesc la orice magazin naturist, în pachete de ceai. Pentru a le transforma în pulbere, frunzele de sena se dau prin râșnița de cafea.

Smochinele conțin foarte multe fibre, care stimulează tranzitul intestinal, ajută la formarea unui scaun moale și la eliminarea acestuia cu mai multă ușurință. Fibrele sunt cel mai bun reglator pentru scaun, ele fiind benefice atât pentru constipație, cât și pentru diaree. În cazul diareei, fibrele absorb fluidele din tractul gastrointestinal și fac scaunul mai tare.

Consumul de alimente bogate în fibre este esențial pentru prevenirea hemoroizilor cauzați de constipație, inclusiv pentru reducerea riscului de a dezvolta boli diverticulare. Diverticuloza reprezintă formarea de mici “buzunărașe” în colon, unde se poate aduna mâncare, cauzând astfel inflamații.

O dietă bogată în fibre poate preveni de asemenea cancerul de colon.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. Smochinele sunt si gustoase si sanatoase si uscate si proaspete

  2. De ani de zile sufar de constipatie..
    De 9ani de zile din luna iulie pana un septembrie mananc zilnic smochine cu kg dar sincer nu ajuta la reglarea scaunului , in schimb te ingrasa.
    Atat.

  3. Am smochinul in curte , dar su in parcul din spatele casei.si tut de 9ani fac dulceata de smochine si am dulceata pana apar din nou anul urmator.
    Deci nu are efect.am zis ingrasa.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.