Infecții în Ureche – Rețetă Naturistă pe Bază de USTUROI

Infecțiile urechii, cunoscute sub numele de otite, sunt una din cele mai comune probleme de sănătate întâlnite la copii, dar și la adulți. Ele pot fi foarte dureroase, și necesită un tratament specializat. Netratate la timp, otitele se pot agrava în timp și cauza probleme cu auzul.

Rețetă cu Usturoi Pentru Otită  
usturoi

Rețetă cu Usturoi Pentru Otită

 

Otita apare atunci când germeni precum bacterii și viruși pătrund în ureche și produc infecții. În cazul unei infecții bacteriene, medicii recomandă antibiotice. Dacă este o infecție virală, situația devine mai complicată, deoarece antibioticele nu au putere asupra virușilor.

Usturoiul este un leac surprinzător de bun, care poate ucide bacteriile rezistente la antibiotice, ajuta la eliminarea durerii și la întărirea imunității. Florile de lumânărică, utilizate la această rețetă, au de asemenea proprietăți antiseptice și antiinflamatoare care pot ajuta la tratarea infecției.

INGREDIENTE

• 2-3 linguri de usturoi zdrobit
• 2-3 linguri de flori de lumânărică
• ulei de măsline extra virgin

PREPARARE

Se pune usturoiul zdrobit și florile de lumânărică într-un vas pe foc, și se adaugă atât ulei cât să acopere plantele. Amestecul se lasă la încălzit la foc mic, circa 20-30 de minute. La final, uleiul se strecoară și se păstrează într-un borcan închis ermetic, la frigider.

UTILIZARE

Se toarnă ulei într-o linguriță și se încălzește deasupra flacărei de la aragaz sau deasupra unei lumânări. Uleiul nu trebuie să fie fierbinte, ci să fie cald. Cu un picurător, se pun 3-4 picături în fiecare ureche. Se repetă procedeul la fiecare 30 de minute, sau oricât de des este nevoie. Uleiul se încălzește de fiecare dată. Nu se toarnă în ureche rece sau fierbinte.

> Efecte

Usturoiul și lumânărica sunt două din cele mai eficiente și versatile plante pentru tratarea infecțiilor, dar și a bolilor pulmonare. Cunoscută în popor și sub numele de „Lumânarea Domnului”, lumânărica este un remediu folosit încă din timpul grecilor antici, îndeosebi pentru tratarea bolilor aparatului respirator. Planta are mult mai multe proprietăți terapeutice: expectorante, anti-astmatice, antiinflamatoare, antivirale, antimicrobiene, diuretice, bacteriostatice, cicatrizante și antinevralgice.

– Tuse, bronșite, catar bronșic

– Traheită, laringită, răgușeală

– Guturai, gripă

– Pneumonie, congestie pulmonară

– Tuberculoză

– Angină pectorală

– Pleurezie

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.