Leac Vechi Pentru Diabet din TECI DE FASOLE

Tecile de fasole sunt un remediu foarte eficient pentru diabet, regăsit în medicina populare din timpuri străvechi. Acestea au proprietăți diuretice și hipoglicemiante, ajutând la micșorarea nivelului de zahăr din sânge la persoanele care suferă de diabet sau au glicemia mare.

Rețetă Pentru Diabet cu Teci de Fasole  
Leac Vechi Pentru Diabet – TECI DE FASOLE

TECI DE FASOLE pentru diabet

Printre leacurile rămase prin moștenire de la bunicii și străbunicii noștri, ceaiul din teci de fasole este probabil unul din cele mai cunoscute, și eficiente, pentru diabet.

INGREDIENTE

• 100 g de păstăi de fasole
• 1,5 litri de apă

PREPARARE

Păstăile de fasole uscate se taie fin și se pun la fiert în apă circa 2 ore. Se lasă pe foc până când lichidul scade la jumătate de cantitate (aprox. 3 căni). Se ia vasul de pe foc, și se acoperă cu capacul, lăsând păstăile la macerat în apă peste noapte (sau 12 ore). Se strecoară și se bea toată cantitatea într-o zi, între mese. Se poate bea și o cantitate mai mare, fără efecte secundare.

EFECTE

Legume precum fasolea și lintea sunt recomandate astăzi diabeticilor de majoritatea nutriționiștilor, datorită indicelui glicemic mic. Există peste 20 de studii realizate recent pe efectul benefic direct al fasolei asupra diabetului.

Indiferent de tipul sau soiul ei, fasolea este o combinație reușită de proteine, fibre solubile, carbohidrați de înaltă calitate, vitamine și minerale, care ajută la reglarea nivelurilor de zahăr din sânge și la menținerea senzației de foame sub control. Fasolea este totodată ieftină, accesibilă și versatilă în ceea ce privește gătirea ei. Fibrele conținute ajută de asemenea la reducerea colesterolului și a tensiunii arteriale.

Nu numai fasolea păstăi sau tecile sunt bune pentru diabet. O ceașcă de fasole boabe reprezintă un mod inteligent de a ne procura proteinele necesare într-o zi, de a ajuta la menținerea glicemiei și a tensiunii arteriale sub control, efecte care se simt mai ales asupra inimii.  Includeți fasolea în dieta zilnică treptat, pentru a nu întâmpina tulburări digestive precum balonare sau gaze.

1 comentariu

  1. stim si aplicam la nevoie…..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.