Regenerarea ficatului cu sfeclă și nuci
Sucul de sfeclă și morcov este unul din cele mai populare sucuri de legume, recomandat de mulți nutriționiști.
Acționează benefic asupra sângelui. Curăță corpul, întărește imunitatea. Ajută la regenerarea ficatului. totodată, contribuie la combaterea cancerului.
Cuprins
Regenerarea ficatului – rețetă
Ingrediente
• 1 sfeclă roșie
• 4 morcovi
• 2 kiwi
• 1 ceașcă de miez de nucă
Preparare
Aceste ingrediente ajung pentru o doză zilnică de suc. Pentru prepararea elixirului, aveți nevoie de un storcător, robot sau blender.
Sfecla, kiwi și morcovul se curăță de coajă, se taie cubulețe și se pune în aparat.
Sucul obținut se bea de odată, dimineața pe stomacul gol, sau pe parcursul unei ore, între mese. Cei care sunt la cură de slăbire, pot înlocui una din mesele zilei cu acest elixir.
Preparați sucul proaspăt în fiecare zi.
Cura de regenerare a ficatului durează 6 săptămâni, și se poate face de 3 ori pe an.
Indicații terapeutice
Acest elixir este recomandat:
– Persoanelor care fumează sau consumă alcool zilnic
– Persoanelor bolnave de cancer
– Persoanelor cu imunitatea scăzută
– Persoanelor supraponderale
– Persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice sau biliare
– Persoanelor care iau antibiotice
– Femeilor care iau anticoncepționale
– Bolnavilor cronic, care urmează un tratament medicamentos de lungă durată
– Persoanelor care suferă de insomnie
– Persoanelor care sunt afectate de oboseală cronică sau suprasolicitare fizică și intelectuală
Sucul de sfeclă roșie este o sursă bogată de fitonutrienți precum betaină, care are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante puternice, cuplate cu un efect stimulator asupra mai multor procese detoxifiante de la nivelul ficatului.
Betaina ajută la regenerarea celulelor ficatului, și la curățarea depozitelor de grăsime cauzate de consumul de alcool.
Sucul de morcovi este un alcalinizant puternic pentru corp, și ajută la eliminarea deșeurilor toxice acumulate în ficat.
Conține foarte multe vitamine și minerale care ajută inclusiv la curățarea sângelui de substanțe contaminante, la curățarea pielii și la îmbunătățirea vederii: Vitamina C, Vitamina K, Vitamine B, calciu și magneziu.
Kiwi este unul din cele mai bune surse de Vitamina C și E, importante pentru ficat. Consumat sub formă de suc, kiwi și substanțele sale nutritive sunt raid absorbite de corp.
Consumul de kiwi previne de asemenea ficatul gras, cancerul și alergiile.
Nucile curăță ficatul și hrănesc creierul. Sunt o sursă fabuloasă de proteine, antioxidanți, acizi grași Omega-3, minerale și vitamine.
Proteinele sunt esențiale pentru persoanele care au ficatul afectat, întrucât ele ajută la formarea de noi celule, repararea țesuturilor și buna funcționare a sistemului imunitar.
Antioxidanții sunt și ei importanți pentru sănătate ficatului, deoarece ajută la neutralizarea radicalilor liberi, care pot afecta celuele hepatice.
eu am postât pe net o reteta asemanatoare acum 1 an ;sfecla rosie,morcov si mar;pina acum am peste 1mie de adepti,toti sint foarte multumiti;cine ar putea avea efecte la fel de puternice ar fi combinatia :usturoi,lamaie,ulei de masline virgen extra extras la o temperatura de 26 grade(cel mai puternic pina acuma)
Da, eu o pregatesc in fiecare dimineata pt mama mea, bolnava de cancer, se simte bine si si-a revenit foarte repede si bine dupa operatie!
Eu fac cure cu pastura de albine. Este foarte buna. Si eu aveam probleme cu ficatul, pentru ca in trecut am avut probleme cu alcoolul si ficatul meu era aproape distrus. Dupa ce am scapat de aceasta dependenta, am facut cure cu pastura si acum ma simt foarte bine.
am inteles ca fructele nu se amesteca cu radacinoasele