Cefalee, Migrene, Dureri de Cap – Tratamente Naturiste

Aproape fiecare dintre noi suferă din când în când de cefalee, dar există și persoane afectate de dureri de cap și migrene permanent. Cauzele lor sunt multiple, ele apar în mod special în perioada menstruației și menopauzei. Cefaleea poate deveni rebelă sau chiar permanentă.

Cefaleea – Tratamente Naturiste

Dureri de Cap – Tratamente Naturiste

1. Ceai de urzică

Se pune 1 linguriță cu urzici la opărit într-o cană cu apă clocotită. Dacă planta este proaspătă, se lasă la infuzat doar jumătate de minut. Se strecoară și se bea cu înghițituri mici. Se pot bea până la 2 litri de ceai de urzică pe zi, fără probleme. Este bine ca ceaiul să se păstreze într-un termos pe durata zilei.

2. Ceai de coada-șoricelului

Pentru o cană de ceai, se folosește 1 linguriță de plantă, lăsată la infuzat 30 de secunde (dacă planta este proaspătă). Se strecoară și se bea cu înghițituri mici. Se pot consuma 2 căni de ceai de coada-șoricelului pe zi.

3. Ceai de ciuboțica-cucului

Se pune 1 linguriță de plantă (vârfurile florilor, proaspete sau uscate) la infuzat într-o cană de apă clocotită, până când ceaiul capătă o culoare aurie. Se beau până la 3 căni de ceai de ciuboțica cucului pe zi.

4. Păducel

Planta se poate consuma sub formă de ceai sau tinctură. O cană de ceai se prepară dintr-o linguriță de plantă (frunze și flori de păducel). Se beau până la 2 căni de ceai de păducel pe zi.

Tinctura se prepară din frunze și flori proaspăt culese. Planta se introduce într-o sticlă, care se umple cu alcool rafinat sau rachiu de casă de 38-40%. Sticla se închide ermetic și se lasă la macerat 14 zile. Se iau câte 4-10 picături de tinctură de păducel pe zi.

5. Mic bitter suedez

În cazul durerilor de cap foarte puternice, se ia bitter suedez cu unul din ceaiurile de plante recomandate mai sus. Se pune 1 lingură de bitter în jumătate de cană de ceai și se bea jumătate din această cantitate cu 30 de minute înainte de masă, și cealaltă jumătate de cantitate după masă.

6. Rețetă de casă

Un remediu la îndemâna oricui pentru cefalee și dureri de cap este aplicarea pe zona inimii a unui prosop flaușat, îmbibat în apă rece. Prosopul trebuie să fie umed, dar bine stors de apă, fără să curgă apă din el. Compresa se lasă să acționeze pe zona inimii pe tot parcursul nopții. Peste prosop se fixează o folie de plastic și un prosop uscat, pentru a menține locul cald.

7. Comprese cu mic bitter suedez

Se ung mai întâi ceafa și tâmplele cu cremă de gălbenele, apoi se aplică pe zona dureroasă a capului o bucată de vată mare, umezită în bitter. Compresa se fixează cu o fașă sau pânză. Se lasă să acționeze 2-3 ore.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.