Chistul Pilonidal – Tratamente Naturiste

Chisturile pilonidale sunt localizate în zona șanțului interfesier, și apar uneori ca coșuri sau gropițe mici. Sunt mai frecvente la bărbați decât la femei, în special la cei tineri.

Chist Pilonidal – Tratamente Naturiste

Chist Pilonidal – Tratamente Naturiste

Chist pilonidal – Simptome

În unele cazuri, chistul pilonidal poate fi atât de dureros, încât persoana respectivă nu poate sta în șezut fără să experimenteze durere. Poate să apară o umflătură la nivelul spatelui, febră, roșeață și iritație. Chistul se poate inflama, caz în care apare puroiul. În multe cazuri, chisturile pilonidale nu se vindecă, și din cauză că ele tot continuă să reapară, unele persoane apelează la operație.

Tratamente naturiste pentru chist pilonidal

1. Ulei de ricin

Uleiul de ricin are capacitatea de a trage infecția afară și de a reduce mărimea chistului.

Utilizare

Se poate încerca aplicarea de comprese cu ulei de ricin pe zona afectată de chist. Se înmoaie o bucată de tifon în ulei de ricin și se pune pe chist, apoi se acoperă cu o bucată de pânză uscată și o folie de plastic. Se asigură cu un bandaj și se lasă să acționeze 3 ore (sau peste noapte), apoi se schimbă. Este bine ca după dispariția chistului, să se mai aplice compresele cu ulei de ricin încă 2 săptămâni, pentru a împiedica reapariția chistului.

2. Pastă de turmeric

Turmericul are proprietăți antibiotice, antibacteriene, antiinflamatorii și antioxidante puternice, care pot ajuta la vindecarea a foarte multe boli infecțioase.

Utilizare

Preparați o pastă din pulbere de turmeric și miere, și aplicați produsul obținut pe chist. Fixați pasta cu un bandaj. Repetați procedeul de 3-4 ori pe zi. Durerea și umflătura se vor micșora, iar chistul va dispărea în timp.

3. Ulei esențial de arbore de ceai

Este cel mai puternic ulei antiseptic, folosit de medicina tradițională pentru eradicarea infecțiilor de la rădăcina lor, datorită proprietăților sale antiinflamatorii, antimicrobiene și antifungice.

Utilizare

Înmuiați o bucată de tifon sau vată în ulei esențial de arbore de ceai și aplicați pe chist de 3 ori pe zi.

4. Var stins (hidroxid de calciu)

Cunoscut sub numele de var stins, hidroxidul de calciu este o pulbere albă, obținută în urma reacției dintre varul stins, oxidul de calciu și apă. Acest produs este foarte eficient în reducerea inflamațiilor, și reducerea durerii cauzate de infecțiile pielii.

Utilizare

Amestecați 1 linguriță de var stins cu ¼ linguriță de pudră de turmeric pentru a obține o pastă. Acoperiți chistul cu această pastă, și lăsați-o să se usuce, apoi aplicați un nou strat de pastă proaspătă. Repetați procedeul de câteva ori pe zi, până la vindecare.

5. Oțet de mere

Oțetul de mere este un ingredient foarte bun pentru diferite probleme ale pielii, datorită capacității sale de a elimina toxinele din piele și de a regla pH-ul ei. Oțetul de mere ajută de asemenea la eliminarea durerii și inflamației cauzate de chisturi, coșuri, furuncule, buboaie și alte asemenea.

Utilizare

Înmuiați o bucată de tifon în oțet de mere și tamponați chistul de câteva ori pe zi.

6. Sare Epsom

Adăugați 1 ceașcă de sare amară în apa caldă din cadă și faceți o baie de 30-60 de minute de 2 ori pe zi. Sarea Epsom va ajuta la micșorarea chistului și va elimina durerea și umflătura.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

3 comentarii

  1. A incercat cineva unul din tratamente ? A reusit sa scape ?

  2. Ce sa mearga? Este o formatiune care se intareste si mareste in timp, nu se poate remedia decat prin inlaturare chirurgicala! Remediul naturis este pt. abces! Dar ce faci dupa ce scapi de abces? Chistul ramane, trebuie corectat titlul si informat corect: remedii naturiste pentru chist pilonidal cu abces. Remedii naturiste pentru chist pilonidal fara abces nu exista!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.