Depresia la Femei – 5 Plante Care Ajută

Depresia este o tulburare a vieții psihice, care le afectează în mod special pe femei. Persoanele respective suferă modificări ale stării de spirit: sunt triste, îndurerate, neatente, morocănoase, distrate. Aceste stări definitorii pentru depresie apar în multe cazuri după naștere sau la menopauză, sau după un eveniment dramatic în viața personală.

Remedii Naturiste Pentru Depresie  
Depresia la Femei – Tratamente Naturiste

Depresia la Femei – Tratamente Naturiste 

Deși sunt considerate a fi greu de tratat, stările depresive se pot vindeca destul de ușor cu ajutorul plantelor, administrate sub formă de ceai, sau băi generale sau de șezut.

I. Ceai și baie de șezut cu sunătoare

Ceaiul de sunătoare se prepară dintr-o linguriță de plantă, opărită cu o cană de apă clocotită. După infuzare, se strecoară și se bea cu înghițituri mici, până la 2-3 căni pe zi.

Baia de șezut cu sunătoare se prepară dintr-o găleată plină cu plantă proaspătă, verde (flori, frunze, tulpini). Plantele se pun la înmuiat în apă rece (cât să le acopere) peste noapte (12 ore), iar a doua zi, amestecul se încălzește până la fierbere, apoi se toarnă în baie. Apa din cadă trebuie să acopere nivelul rinichilor. Durata băii este de 20 de minute. La final, corpul nu se șterge cu prosopul, ci se îmbracă într-un halat de baie și se stă în pat cel puțin o oră, pentru a transpira.

II. Baie generală cu cimbru

Este remediul perfect pentru întărirea și revigorarea organismului. Se umple o găleată de 6-8 litri cu cimbru verde. Dacă nu aveți planta proaspătă, puteți folosi 200 g de cimbru uscat. Se toarnă apă rece, până se umple vasul, și plantele se lasă la înmuiat 12 ore, sau peste noapte. A doua zi, plantele se încălzesc cu tot cu apă, se strecoară și se toarnă lichidul în cadă. Apa nu trebuie să depășească nivelul inimii. Se stă în apă 20 de minute. La final, corpul nu se șterge cu prosopul, ci se îmbracă într-un halat de baie și se stă în pat cel puțin o oră, pentru a transpira din plin.

III. Cicoare

Ceaiul se prepară prin macerare la rece. Se pune 1 linguriță de rădăcină de cicoare la înmuiat într-o cană cu apă rece, peste noapte. Dimineața, se încălzește amestecul și se strecoară. Se beau 2 căni de ceai pe zi.

IV. Băi de șezut cu coada-calului

Se pun 100 g de plantă uscată la macerat în apă rece (cât să acopere plantele), peste noapte. A doua zi, amestecul se încălzește până atinge punctul de fierbere, apoi se toarnă în cadă. Apa din cadă trebui să acopere rinichii. Se stă în apă 20 de minute. La final, corpul nu se șterge cu prosopul, ci se îmbracă într-un halat de baie și se stă în pat cel puțin o oră, pentru a transpira din plin.

V. Amestec de ceaiuri cu bitter suedez

Se amestecă în cantități egale, următoarele plante: coada-șoricelului, coada calului și urzică. Pentru o cană de ceai, se folosește 1 linguriță cu vârf de amestec de plante. După infuzare, ceaiul se strecoară și se bea cu înghițituri rare. Se bea câte 1 cană de ceai dimineața și seara.

La fiecare jumătate de cană de ceai se adaugă 1 lingură de bitter suedez. Cantitatea de ceai cu bitter rezultată se împarte în două porții egale, care se beau cu 30 de minute înainte și după fiecare masă. Acest lucru înseamnă 3 linguri de bitter suedez zilnic.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

1 comentariu

  1. Shopingul e singurul remediu cu adevărat eficace în aceasta problema ! Citește 50%reducere la orice produs și dispare depresia!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.