Varice – 4 Tratamente Naturiste Recomandate de Maria Treben

Varicele sunt dilatații permanente ale venelor, cauzate de proasta circulație de întoarcere a sângelui. Ele apar și ca urmare a flebitelor – mai frecvente la femeile obeze, sau la cele care sunt în perioada de menopauză. Varicele mai pot apărea și în perioada sarcinii sau în urma unei tumori benigne la organele genitale, cazuri în care varicele regresează rapid odată cu nașterea sau după operarea tumorii.

Cele Mai Bune Tratamente Naturiste Pentru Varice

Varice – Tratamente Naturiste Recomandate de Maria Treben

Varice – Tratamente Naturiste Recomandate de Maria Treben

Cel mai bun mijloc pentru varice este prevenirea, și aceasta din anii tinereții: renunțarea la fumat, multă mișcare, gimnastică a picioarelor, și purtarea de încălțăminte sănătoasă, comodă. Dacă suferiți de varice dureroase, recividante sau cronicizate, puteți încerca o metodă din cele expuse mai jos. Aceste leacuri sunt cele mai eficiente, recomandate de Maria Treben, cu care s-au vindecat foarte multe femei chinuite cumplit de varice dureroase.

I. Baie de șezut cu tătăneasă

Tătăneasa este o plantă miraculoasă, cu multiple utilizări terapeutice. Se pun 200 g de frunze de tătăneasă (proaspete sau uscate) la înmuiat în 5 litri de apă rece (folosiți un lighean), peste noapte (12 ore). A doua zi, totul se încălzește, se strecoară, și apoi se adaugă în apa de baie. În cadă, cantitatea de apă trebuie să acopere zona rinichilor. Baia durează 20 de minute. La ieșirea din cadă, corpul nu se șterge, ci se îmbracă ud cu halatu de baie și se stă în pat la căldură pentru a transpira, cel puțin o oră.

II. Alifie de turiță mare

Acest unguent se poate procura și de la magazinele de profil naturist. Dacă nu găsiți, îl puteți prepara acasă. Se pun 250 g de untură curată de porc la încălzit într-o tigaie. Se presară peste untura încinsă 2 mâini de frunze, flori și tulpini de plantă, tăiate mărunt. Când se ridică spuma, se amestecă bine și se ia tigaia de pe foc, se acoperă și se lasă așa peste noapte.

A doua zi, amestecul se mai încălzește o dată și se strecoară. Se storc și resturile de plantă și se pun deoparte. Alifia astfel obținută se transferă în cutii sau borcane cu capac. Zonele afectate de varice se ung zilnic cu un strat gros de alifie de turiță mare. Resturile de plantă (frunze, flori, tulpini), pot fi folosite imediat, ca și cataplasme de pus direct pe varice.

III. Alifie de gălbenele

Foarte multe femei au mărturisit că s-au vindecat de varice vechi, cronice, recividante, după aplicarea alifiei de gălbenele. Pentru efecte maxime, se recomandă prepararea alifiei în casă.

Se pun 250 g de untură curată de porc la încălzit într-o tigaie. Când s-a încins, se adaugă 2 mâini pline de frunze, flori și tulpini de gălbenele. Se lasă să facă spumă, se amestecă bine și se ia tigaia de pe foc. Se acoperă și se lasă la răcit peste noapte.

A doua zi, se pune tigaia din nou pe foc mic și se încălzește ușor. Preparatul se strecoară apoi. Resturile de plantă se storc și ele bine. Alifia de gălbenele astfel obținută se pune în recipiente cu capac. Alifia se întinde în strat gros pe o bucată de pânză curată, care se va înfășura în jurul zonei afectate de varice. Fașa se schimbă zilnic. Resturile de plante se pot folosi ca și cataplasme, aplicate direct pe varice.

IV. Comprese cu urzică moartă

Un alt leac eficient din grădina Domnului pentru varicele dureroase este împachetarea gambelor cu o fiertură de urzică moartă, albă sau galbenă. Se pun 3 lingurițe pline de urzică moartă la opărit cu 500 ml de apă clocotită și se lasă la infuzat 30 de secunde (dacă planta este proaspătă). Cu fiertura obținută se umezesc compresele, care se așează calde în jurul gambelor.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. pot sa prepar alifia si cu galbenele proaspete?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.