Lăptișorul de Matcă, Medicament Regal – Indicații Terapeutice

Lăptișorul de matcă este un produs secretat de glandele faringiene ale albinelor lucrătoare, dotat cu o încărcătură nutritivă și energetică excepțională. Lăptișorul de matcă este de altfel și alimentul cu care se hrănește regina și puieții de albine, în primele 3 zile de viață.

Lăptișor de Matcă – Indicații Terapeutice

Lăptișor de Matcă – Indicații Terapeutice

Ce conține lăptișorul de matcă

Lăptișorul de matcă este fără îndoială cel mai concentrat aliment-medicament al stupului, cu efecte vindecătoare extrem de puternice, în cantități uimitor de mici. Conține proteine complete, dintre care numeroși aminoacizi esențiali pentru starea de sănătate a corpului uman: arginină, leucină, metionină, tirozină.

– Apă (24,5%)
– Proteină totală (30,62%)
– Vitaminele B2, B6, PP
– Sulf
– Fosfor
– Hormoni
– Lipide și glucide
– Cenușă
– Zahăr
– Extracte eterice

Lăptișor de matcă - Indicații terapeutice

Lăptișorul de matcă are foarte multe proprietăți benefice pentru organismul nostru:

– este fortifiant, regenerator, energizan
– este modulator al sistemului imunitar
– stimulează creșterea
– este anti-infecțios și antivirotic
– este antitumoral și anticanceros
– este antireumatic

Este indicat în infecții gripale, afecțiuni endocrine (întârzieri de creștere, insuficiențe hipofizare, tiroidiene și gonadice la femei și bărbați), sterilitate la femei, tulburări de sarcină, afecțiuni ale stomacului sau ale intestinului, afecțiuni hepatobiliare, afecțiuni renale, afecțiuni neuropsihice, ateroscleroză, anemii, anxietate artroze, artrite și reumatism.

• Anemie. Pentru prevenirea și tratarea acestei afecțiuni, sunt suficiente 5-10 mg de lăptișor de matcă pe zi. Acest produs crește diametrul globulele roșii de sânge și cantitatea de hemoglobină. În plus, lăptișorul de mactă ajută la mobilizarea rezervelor de fier din corp.

• Infecții bacteriene. Consumul de lăptișor de matcă are capacitatea de a inhiba dezvoltarea bacteriilor, și de a distruge culturile de bacterii.

• Astm și bronșită. 10 mg de lăptișor de matcă pe zi este un remediu excelent contra astmului, acesta putând fi administrat pe termen lung, fără risc de dependență. Datorită efectelor sale antiseptice și antiastmatice, lăptișorul de matcă este bun și în cazuri de bronșite acute și cronice.

• Neurastenie, anxietate. Lăptișorul de matcă are un efect reglator asupra activității psihice și a stării interioare. Ajută îndeosebi la depășirea stărilor de apatie, depresie, anxietate, și alte tulburări în plan psihic. Pacienții tratați cu 15 mg de lăptișor de matcă au constat o diminuare a stărilor de frică nemotivată și panică.

• Reumatism. Doza optimă trebuie stabilită în funcție de starea generală de sănătate și de greutatea corporală. Se va urmări reacția după primele zile de tratament. Pentru ameliorarea durerilor reumatice, se recomandă o cură de lungă durată cu lăptișor de matcă.

• Căderea părului. Administrat intern, acest produs apicol poate stopa căderea părului, prin reducerea nivelului de stres și reglarea metabolismului și echilibrului endocrin.

• Bătrânețe. O cură cu lăptișor de matcă înseamnă o cură de reîntinerire și revitalizare. Se pot lua câte 10 mg de lăptișor de matcă pe zi, pentru efecte rapide.

Cea mai potrivită doză, pentru întreținere, este de 2 mg pe zi, indiferent de persoană sau de starea ei de sănătate. Această cantitate este bine tolerată de organism, și nu creează dependență sau efecte secundare. Pentru bolile cronice, medicul specialist trebuie să stabilească o doză mai mare.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. este foarte scump…………

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.