Tuse Uscată, Persistentă – Remedii Naturiste

Tusea seacă, uscată sau persistentă poate fi extrem de sâcâitoare și inconfortabilă, mai ales pentru cei din jur. Există două tipuri de tuse: tuse productivă – atunci când tușim cu flegmă sau mucus (aceasta nu trebuie suprimată, deoarece corpul are nevoie să elimine excesul de mucus adunat în piept sau plămâni) , și tuse uscată, care trebuie oprită.

7 Remedii Pentru Tuse Uscată, Persistentă
Tuse Persistentă, Uscată – 7 Remedii Naturiste

Tuse Persistentă, Uscată – 7 Remedii Naturiste

Tusea uscată poate fi produsă de alergii, aer uscat, o răceală recentă, un mediu plin de praf sau alte motive. În acest caz, putem folosi unele plante și remedii care conțin ingrediente calmante pentru membrana mucoasă iritată, și care pot elimina agenții iritanți declanșatori ai tusei.

1. Miere

Studiile au arătat că siropurile pentru tuse au aceeași eficiență în tratarea tusei ca și un ingredient placebo. În loc să dăm bani pe siropuri scumpe, mai bine încercăm câteva remedii naturiste. Mierea este probabil cel mai bun remediu natural pentru tuse, datorită texturii sale vâscoase și dense, care acționează ca un balsam pentru mucoasa iritată a gâtului. În plus, mierea conține enzime cu proprietăți antibacteriene, care pot scurta durata bolii și preveni infecțiile sau complicațiile.

Administrare

1 linguriță de miere, de 3 ori pe zi ne poate ajuta la controlul tusei. Este bine să luăm o linguriță cu miere înainte de culcare, dacă tusea este mai persistentă noaptea și întrerupe somnul. Pentru tusea uscată și persistentă la copii, doza poate di ajustată la 1 linguriță sau 1 lingură pe zi. Mierea de albine nu este recomandată la copiii sub 2 ani, din cauza riscului de botulism.

2. Ceai de lemn-dulce

Lemnul-dulce este o plantă expectorantă, care poate calma în același timp căile respiratorii și ajuta la subțierea mucusului și descongestionare. Lemnul-dulce poate reduce totodată inflamația care poate irita gâtul. Ingredientul responsabil pentru aceste efecte este glicirizina, care crește efectul cortizolului și reduce inflamația. Ceaiul de lemn-dulce nu este recomandat persoanelor care au probleme cu rinichii sau care iau steorizi.

Administrare

Pune 2 linguri de rădăcină de lemn-dulce la infuzat într-o cană de apă timp de 10-15 minute. Se pot bea 2 ceaiuri pe zi.

3.Gargară cu apă și sare

Apa sărată este un remediu renumit pentru congestia nazală și afecțiuni ale gâtului. Atunci când concentrația de sare este mai mare în afara celulelor din membranele mucoase, apa curge din celule pentru a echilibra situația. Atunci când apa iese din celule, inflamația este redusă odată cu disconfortul provocat. Dacă tusea este însoțită de inflamația gâtului, o soluție salină poate ajuta la deplasarea flegmei existente, ușurând eliminarea ei.

Administrare

Pune 1 linguriță de sare într-un pahar cu apă, agită bine până la dizolvarea ei completă, apoi fă gargară cu soluția 15 secunde. Scuipă și repetă operațiunea cu restul soluției. Clătește la urmă gura cu apă curată.

4. Inhalație cu ulei de arbore de ceai

Deși sunt adesea subestimate, inhalațiile cu aburi fierbinți rămân cele mai bune remedii pentru răceală, tuse, sau congestie. Aburii înlesnesc eliminarea mucusului și flegmei din nas și gât aproape instant. În plus, putem adăuga uleiuri esențiale cu proprietăți antivirale, antibacteriene, antiinflamatorii și expectorante, care să aducă și mai multe beneficii. Cele mai bune uleiuri esențiale pe care le putem folosi la o inhalație sunt: uleiul de eucalipt și uleiul de arbore de ceai. Acestea au efecte imediate.

Administrare

Umple un bol pe jumătate cu apă clocotită, și toarnă 3 picături de ulei esențial de arbore de ceai și 1-2 picături de ulei esențial de eucalipt. Amestecă repede pentru a elibera vaporii vindecători. Fă o inhalație de 10 minute, de 2-3 ori pe zi.

5. Ceai de cimbru

Datorită proprietăților sale antimicrobiene, cimbrul a fost folosit pe vremea celor mai devastatoare epidemii și plăgi. Oamenii din vechime ardeau pur și simplu snopuri de cimbru pentru a alunga boala, sau purtau cimbru proaspăt în buzunare. Cimbrul relaxează mușchii traheei și bronhiile și eliberează căile respiratorii. Rezultatul este ameliorarea tusei și instalarea stării de confort.

Administrare

Puneți o mână de cimbru proaspăt, tocat (sau 2 linguri de cimbru uscat) la infuzat cu o cană de apă, timp de 5-10 minute. Adaugă puțină lămâie sau miere, și bea câte 2-3 ceaiuri pe zi, la nevoie.

6. Piper și miere

Piperul negru este un remediu puțin cunoscut pentru tuse și congestie pectorală. Acest condiment ajută la eliminarea excesului de mucus adunat în plămâni. Mierea vine cu proprietățile sale antibacteriene, și face piperul mai puțin iritant.

Administrare

Pune 1 linguriță de piper negru măcinat și 1 lingură de miere într-o cană, și toarnă peste ele apă clocotită. Amestecă și lasă la infuzat 10 minute. Agită preparatul înainte să-l bei. Fă acest lucru de 2 ori pe zi pentru eliberarea mucusului.

7. Sirop de ghimbir și mentă

Ghimbirul are efecte încălzitoare și calmante, și acționează ca un expectorant natural, ajutând la înmuierea și eliminarea mucusului din plămâni. Poate opri inclusiv senzația de gâdilitură din gât care declanșează tusea. Menta ajută de asemenea la calmarea iritațiilor gâtului și a tusei provocate de acestea.

Administrare

Pune 3 linguri de rădăcină de ghimbir ras și 1 lingură de mentă uscată la fiert cu 4 căni de apă. Lasă la fiert la foc mic până când lichidul scade la jumătate, apoi strecoară. După ce s-a răcorit, toarnă lichidul rămas într-o ceașcă cu miere și amestecă bine până la dizolvarea completă. Pune preparatul obținut într-un borcănel cu capac și ia câte 1 lingură odată la câteva ore sau la nevoie, pentru ameliorarea tusei. Siropul se poate păstra la frigider 3 săptămâni.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. pe mine ma intereseaza pt.tuse productiva persistenta.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]