Armurariul previne îmbătrânirea prematură a pielii și cancerul

De mai bine de 2.000 de ani, armurariul fost utilizat în medicina tradițională pentru vindecarea unei sfere largi de boli. De la otrăviri și intoxicații, până la indigestie.

Cercetătorii moderni au adăugat acum la lista sa de virtuți curative și proprietatea de a preveni îmbătrânirea prematură a pielii și cancerul pielii.

Armurariul previne îmbătrânirea prematură a pielii și cancerul

Armurariul previne îmbătrânirea prematură a pielii și cancerul

Armurariul reduce riscul cancerului de piele

Studiile realizate la Centrul de Cancer de la Universitatea din Colorado au arătat că silibinina, una din substanțele active conținute de armurariu protejează împotriva cancerului de piele și a fotoîmbătrânirii (îmbătrânirea prematură a pielii) cauzate de expunerea la radiațiile ultraviolete.

Silibinina reușește acest lucru prin uciderea celulelor mutante ale pielii și prin protejarea pielii de deteriorarea radiațiilor UVB.

Aceste raze sunt responsabile pentru bronzarea pielii, dar și pentru arsurile solare, reacțiile alergice ale pielii și cancer de piele).

Oamenii de știință au explicat că atunci când o celulă este afectată de razele UV, ea trebuie ucisă sau reparată, pentru a nu se transforma în celulă canceroasă.

Ucide celulele canceroase 

Cercetările lor au arătat că în mod surprinzător, armurariul poate face ambele lucruri: să ucidă și să repare celulele lezate.

Vestea bună este că silibinina ucide numai celulele mutate care ar putea cauza cancer sau îmbătrânirea precoce a pielii, fiind complet non-toxic pentru celulele sănătoase kerationocite.

Acesta este un alt exemplu care ne arată că natura este dotată cu o inteligență proprie, care o ajută să diferențieze între celulele care sunt sigure și cele care pot amenința sănătatea corpului uman.

Stimulează procesul de reparare a celulelor vătămate

Un alt studiu, realizat de aceiași cercetători, a arătat că silibinina din armurariu crește o proteină a pielii care stimulează repararea mult mai rapidă a celulelor afectate.

Silibinina este doar unul din mulții compușii vindecători ai plantei armurariu (cum mai este silimarina), care în alte studii s-a dovedit benefică în prevenirea și tratarea altor tipuri de cancer: de prostată, de colon, de limbă sau de sân.

În medicina populară, armurariul este folosită cu succes pentru toxicitatea ficatului, icter, vomă, pneumonie, flatulență, constipație și hemoroizi.

Armurariul se poate găsi la magazinele naturiste sub formă de ceai, semințe, extract lichid sau alte tipuri de suplimente.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Timis Maria-Elena

    eu stiam ca e contraindicata hipertensivilor,e adevarat?

  2. O intrebare si o rugaminte in acelasi timp. De putin tim am fost descoperit cu o ciroza hepatica in urma virusului B si D am facut tratament cu interferon e destul de greu de suportat.Vreau sa va spun ca ciroza e fara apa , pe moment ma simt bine dar nu stiu pina cind.Daca din cei care citesc acest forum stie cineva un tratament naturist pentru problema mea……..Va multumesc mult de tot.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.