Mirosul de Transpirație Ne Spune Că Avem Nevoie De O Detoxifiere

Mirosul corporal este un subiect delicat. Deși cu toții cheltuim foarte mulți bani pe antiperspirante și deodorante care să mascheze mirosul neplăcut al corpului, nimeni nu ne spune că putem scăpa de această problemă prin schimbarea dietei. Cercetătorii au găsit o legătură importantă între ceea ce mâncăm și mirosul pe care corpul îl produce.

Transpirația este benefică pentru corp
Mirosul de Transpirație Ne Spune Că Avem Nevoie De O Detoxifiere

Mirosul de Transpirație Ne Spune Că Avem Nevoie De O Detoxifiere

Am fost învățați în mod eronat să credem că mirosul corporal este o chestie genetică, care se moștenește. Una din lecțiile de bază ale experților este că organismul reflectă și emană ceea ce îi dăm.

Axilele au fost “făcute” să transpire. Cei mai mulți dintre noi ne străduim să oprim transpirația din cauză că mirosul ei ne jenează. Însă prin transpirație, axile îndeplinesc două funcții extrem de importante: reglează temperatura corpului și excretă toxinele din corp. Din acest motiv, trebuie să știm că transpirația este o parte importantă a menținerii sănătății fizice. Corpul se auto-detoxifică prin mai multe organe: rinichi, ficat, plămâni și piele.

Cum rămâne cu mirosul? 

Mirosul de transpirație nu este provocat o anumită bacterie, așa cum spun unii medici, dovadă că nici un deodorant pe bază de alcool sau tinctură de iod nu poate să îl elimine. Cauza reală este una internă: mirosul apare ca urmare a efortului corpului de a elimina toxinele. Prin utilizarea deodorantelor, nu facem decât să blocăm ușa prin care piele scoate toxinele afară, rămânând astfel cu ele în sistem.

Cel mai bun mod de a scăpa de mirosul de transpirație este curățarea corpului de toxine. Dacă axilele tale emană un miros neplăcut, înseamnă că dieta ta are nevoie de o modificare.

! Alimente care ne fac să “mirosim”

Conform specialiștilor, carnea roșie este cauza numărul 1 a mirosului corporal. Motivul? Carnea roșie stagnează mult timp în tractul digestiv și putrezește. De aceea ea elimină tot felul de toxine în sânge care provoacă un miros urât. Persoanele care consumă în mod regulat carne roșie au un miros corporal mult mai puternic decât cei care se hrănesc mai mult cu alimente vegetale.

Pentru a combate mirosul urât al transpirației, trebuie de asemenea să ne ferim de alimente procesate și rafinate – zahăr și făină albă, uleiuri foarte rafinate. Aceste alimente cresc riscul de diabet, obezitate, carență de vitamiene, constipație, dereglări hormonale, dureri de cap, hipertensiune sau cancer.

Alimentele vegetale acționează ca un deodorant intern

Pe de altă parte, o dietă bazată în mare parte pe cereale integrale, fructe proaspete, legume, frunze verzi, nuci și semințe, uleiuri sănătoase și alte ingrediente similare pot face ca mirosul urât să dispară în câteva săptămâni.

Un regim alimentar preponderent vegetal conține clorofilă și alți fitonutrienți care vor curăța corpul din interior înspre exterior. Cele mai bune alimente în acest sens sunt:

– Țelina
– Pătrunjelul
– Coriandrul
– Rozmarinul
– Cimbrul
– Oregano
– Menta

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.