Rețetă Suc Pentru Varice

Venele varicoase sunt de regulă semnul unei proaste circulații a sângelui. Venele transportă sângele din corp către inimă, și ele conțin niște valve care împiedică curgerea sângelui înapoi în restul corpului. Varicele apar atunci când aceste valve slăbesc, și sângele “băltește” în vene în loc să fie direcționat către inimă.

Rețetă Suc Pentru Varice

Rețetă Suc Pentru Varice

Venele varicoase, care produc acel aspect de vene sparte mărite, de culoare albastră sau purpurie, apar de regulă pe spatele sau pe interiorul gambelor, din cauza presiunii asupra picioarelor care rezultă din statul jos sau în picioare foarte mult timp. Venele în pânză de păianjen sunt asemănătoare cu varicele, dar sunt mai mici și mai aproape de suprafața pielii (acestea pot să apară și pe față).

Rețetă Suc Pentru Varice

Formarea varicelor poate fi prevenită prin mici schimbări în regimul alimentar. Alimentele care pot ajuta la prevenirea și tratarea varicelor sunt: alimentele cu frunze verzi, cireșele, afinele, coacăzele negre, murele, kiwi, fructele citrice, ardeii grași, ananasul, sfecla roșie și cerealele integrale.

INGREDIENTE

• ½ sfeclă medie
• ½ ananas mic
• 2 tulpini de țelină
• ½ ardei galben
• 1 lămâie
• 1 bucățică de rădăcină de ghimbir

PREPARARE

Se pun toate ingredientele într-un robot sau blender și se consumă sucul-cremă obținut. Această rețetă de smoothie este foarte sănătoasă pentru întregul organism, și nu doar pentru circulație. Se poate bea zilnic, în cure de câte o săptămână, sau odată la 2-3 zile.

De ce apar varicele

Varicele apar adesea din cauza unei greutăți prea mari a corpului. Persoanele care stau mult timp în picioare sau pe scaun au de asemenea varice pe picioare, din cauza restricționării circulației sângelui. Constipația cronică și pietrele la ficat sau vezică sunt alte cauze ale apariției venelor varicoase.

Având în vedere motivele cele mai frecvente pentru care varicele se dezvoltă, se pot lua măsuri de prevenire a lor, și anume: pierderea în greutate prin adăugarea de mai multe fructe și legume la dieta zilnică și reducerea consumului de alimente grase, prin consumul de sucuri verzi care pot alcaliniza pH-ul sângelui și stimula circulația, și prin consumul de mai multă apă zilnic.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

3 comentarii

  1. Multumim voua de-la taifas-! Natura e cel mai indicat medicament.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.