PIETRE la bilă – simptome și tratamente naturiste

Pietrele la bilă se mai numesc calculi biliari, și sunt depozite tari de colesterol, formate în interiorul vezicii biliare sau a ductului biliar. Pietrele pot fi mici sau mari. Crizele dureroase pot surveni brusc, și pot dura de la câteva minute la câteva ore.

Pietre la Bilă – Simptome și Remedii Naturiste

Pietre la Bilă – Simptome și Remedii Naturiste

Pietre la bilă:  simptome

Simptomele calculilor biliari sunt: febră, dureri abdominale în partea dreaptă, dureri de spate sau umăr. Durerile apar atunci când pietrele trec prin ductul biliar (un canal foarte îngust). Pentru a preveni reapariția durerilor severe și a disconfortului, medicii recomandă operația calculilor biliari.

Tratamente naturiste

Deși remedii naturiste pot ajuta la dizolvarea și eliminarea pietrelor mici, este necesar un control medical pentru a trata în mod corespunzător problema.

Usturoi + ulei de măsline + suc de lămâie

Consumul de usturoi crud, zdrobit și amestecat cu ulei de măsline și suc de lămâie poate ajuta la tratarea pietrelor la bilă. Amestecul trebuie consumat de 4-5 ori pe zi pentru rezultate bune.

Ceai de țelină

Puneți la fiert o jumătate de rădăcină de țelină și lăsați la fiert câteva minute. Ceaiul de țelină ajută atât la dizolvarea calculilor, cât și la prevenirea re-formării lor.

Pulbere de turmeric

Luați ½ linguriță de pudră de turmeric cu lapte sau miere în fiecare dimineață. Nu exagerați cu consumul de turmeric deoarece poate fi periculos în cantități mari.

Ceai de urzică, mentă sau păpădie 

Beți câte 2-3 căni de ceai de urzică sau mentă în fiecare zi pentru eliminarea toxinelor și pietrelor mici. Puteți mesteca câteva frunze proaspete de păpădie zilnic, sau puteți bea ceai de frunze de păpădie.

Suc de sfeclă roșie

Dacă pietrele la bilă vă dau dureri mari, renunțați la consumul de alimente solide și treceți pe sucuri naturale. Consumul de suc de sfeclă roșie poate ajuta la curățarea ficatului și dizolvarea calculilor biliari. O formă mult mai eficientă de a scăpa de pietre este să beți un amestec de sucuri: sfeclă, morcov și castraveți. Sucul de pere este la fel de bun.

Suc de lămâie + ulei de măsline

Amestecați sucul de la o lămâie cu 2 lingurițe de ulei de măsline și consumați în fiecare dimineață pe stomacul gol. Sau amestecați suc de lămâie cu suc de roșii.

Cura cu suc de mere

Aceasta este o metodă de tratament de origine chineză pentru calculi biliari, și durează 6 zile. În primele 5 zile se consumă doar mere, sau 4-5 pahare de suc de mere pe zi, alături de o dietă bogată în fibre (fructe și legume). Merele conțin pectină, fibre care ajută la înmuierea pietrelor și eliminarea lor odată cu toxinele. În ziua a 6-a – ultima zi, în locul cinei beți 1 cană de apă fierbinte cu 1 linguriță de sare amară (Epsom). Acest lucru va ajuta la eliminarea pietrelor. După o pauză de o oră, beți încă un pahar de apă caldă cu sare amară. După încă o oră, beți 1 pahar de suc de lămâie și ulei de măsline, amestecați în cantități egale.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.