Fibrom Uterin – 6 Tratamente Naturiste cu Plante

Fibroamele, o afecțiune genitală comună la femeile mature, sunt crescături anormale (dar nu canceroase) de țesut în uter. Deși operația este metoda de tratament cel mai des prescrisă, se pot încerca și unele remedii naturiste, menite să ajute la controlul simptomelor dureroase: sângerări abundente, etc.

Fibrom Uterin – 6 Tratamente Naturiste cu Plante

Fibrom Uterin – 6 Tratamente Naturiste cu Plante

1. Păpădie

Rădăcina de păpădie acționează indirect asupra acestei afecțiuni prin faptul că stimulează funcționarea bilei și a ficatului. Iar un ficat sănătos, 100% funcționabil ajută la reducerea excesului de estrogen din corp, și astfel ajută la vindecarea fibroamelor.

În plus, rădăcina de păpădie este bogată în minerale și vitamine benefice sănătății generale a organismului. Un consum regulat de ceai sau capsule de rădăcină de păpădie pe o durată de cel puțin 3 luni, poate readuce sistemul hormonal în echilibru și îmbunătăți digestia.

2. Trifoi roșu

Această plantă curăță sângele și ajută la detoxifierea substanțelor nocive din corp. Fitoestrogenii conținuți previn formarea de fibroame la nivelul uterului, iar magneziul și calciul stimulează buna funcționare a mușchilor. Astfel, trifoiul roșu inhibă crampele uterine și ajută la dezvoltarea de țesuturi uterine sănătoase.

3. Mielăreaua

Planta Vitex agnus castus, cunoscută sub numele de Fructul castității sau mielăreaua, este o plantă care susține fertilitatea la femei. Ajută la reglarea ciclurilor menstruale și la reglarea hormonală – ambele esențiale pentru tratarea fibroamelor.

Planta stimulează de asemenea secreția hormonului luteinizant și implicit a hormonului progesteron. Unele femei iau această plantă pentru tratarea problemelor menstruale precum amenoree, dureri menstruale și menstruație neregulată –simptome asociate cu fibromul uterin.

4. Armurariu

Armurariul este o plantă care promovează sănătatea ficatului și inhibă formarea de estrogen excesiv în corpul femeii. Componenta activă din armurariu este silimarina, care curăță ficatul, ajută la regenerarea celulelor hepatice și stimulează digestia. Prin îmbunătățirea funcției ficatului, este eliminat mai ușor excesul de toxine și hormoni.

5. Rădăcină de bujor alb

Această plantă reduce nivelurile de estrogen și testosteron și crește nivelurile de progesteron. Agentul activ din rădăcina de bujor alb clamează crampele musculare și reduce durerea cauzată de prezența fibroamelor. Menstruația dureroasă – un simptom comun al fibromului uterin, poate fi vindecată cu ajutorul proprietăților antispasmodice și analgezice ale acestei plante.

6. Dong Quai

Dong Quai este o plantă de origine chineză, care se găsește și la magazinele naturiste de la noi. Este adesea recomandată pentru tratarea infertilității la femei. Planta stimulează circulația sângelui și asigură un flux eficient în zona uterului, fapt prin care ajută la vindecarea fibroamelor.

În același timp, planta Dong Quai elimină crescăturile excesive de țesut, reduce cicatricile țesuturilor și ajută la vindecarea leziunilor. Dat fiind că această plantă promovează buna circulație a sângelui, ea ajută de asemenea la corectarea problemelor menstruale și la reglarea ciclurilor. Este un remediu bun și pentru tratarea tulburărilor de tipul endometriozei sau chisturilor ovariene, și pentru eliminarea toxinelor.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.