Dureri de Cap Sinuzită – Remedii Naturiste

Durerile de cap sinusale sunt mult mai intense și severe decât durerile de cap normale sau cele provocate de alte probleme de sănătate. Ca alternative pentru medicamentele sintetice care dau efecte secundare, vă propunem câteva tratamente naturiste ușor de aplicat. Pentru creșterea șanselor de reușită, combinați 2-3 remedii din cele prezentate mai jos.

Dureri de Cap Sinuzită – Remedii Naturiste

Dureri de Cap Sinuzită – Remedii Naturiste

Usturoiul crud

Proprietățile antiinflamatorii, antibacteriene și expectorante ale usturoiului pot ajuta la ușurarea durerilor de cap provocate de sinuzită. Usturoiul este de altfel deja înscris pe lista medicamentelor naturale recomandate pentru tratarea congestiilor nazale, cele care provoacă de la bun început sinuzita și celelalte simptome neplăcute.

Mâncați usturoi crud, sau luați capsule cu usturoi, disponibile la magazinele naturiste. Usturoiul se poate adăuga și la mâncăruri, la final.

Soluție cu apă și sare

Pentru deschiderea blocajelor și eliberarea congestiei nazale care provoacă durerile de cap, puteți încerca o soluție salină. Soluțiile saline curăță excesul de mucus și particulele de praf care creează presiune asupra sinusurilor și durerea de cap.

Adăugați 1 linguriță de sare de mare sau sare grunjoasă într-o jumătate de pahar de apă caldă și amestecați până la dizolvare. Puneți puțin soluție salină în palmă, apăsați cu degetul o nară și trageți soluția pe cealaltă nară. Faceți acest lucru cu ambele nări. Soluția trebuie să treacă prin pasajele nazale și să ajungă în gură. Scuipați și repetați procedeul de mai multe ori pe zi.

Pastă de ghimbir și lapte

Un alt leac la domiciliu pentru durerile de cap sinusale este pasta de ghimbir și lapte. Amestecați puțină pulbere de ghimbir cu atâta lapte cât să obțineți o pastă. Amestecul trebuie să fie suficient de gros pentru a putea fi aplicat pe frunte. Lăsați pasta să acționeze câteva ore pentru a depăși criza dureroasă. Ghimbirul ajută la eliberarea mucusului și la reducerea presiunii care produce durerea.

Inhalație și băuturi calde

Aburii calzi sunt probabil cea mai eficientă procedură naturistă pentru ușurarea simptomelor sinuzitei. Înfierbântați un ibric de apă, turnați apa într-un bol și cu capul aplecat deasupra și acoperit cu un prosop, inhalați vaporii fierbinți. Puteți adăuga și puțin ulei esențial, pentru rezultate mai bune (eucalipt sau mentă). O altă modalitate de a ajuta la deblocarea sinusurilor este să beți un ceai fierbinte, o supă sau un borș fierbinte.

Comprese reci sau calde

Pentru ameliorarea durerilor de cap cauzate de sinuzită, aplicați o compresă rece sau o pungă de gheață pe zona afectată. Sau puteți încerca o compresă caldă, aplicând pe frunte un prosop înmuiat în apă fierbinte. Acestea ajută la decongestionare și eliberarea mucusului.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Inhalațiile au un efect foarte bun.Am facut si de 2-3ori pe zi atunci cand aveam dureri groznice.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.