Amenoree – Tratamente Naturiste

Amenoreea este termenul medical pentru lipsa menstruației, și poate indica o dereglare serioasă a corpului. Dezechilibrul hormonal și stresul sunt cele mai frecvente cauze ale producerii acestei boli.

Plante Pentru Amenoree

Amenoree – Tratamente Naturiste

Amenoree – Tratamente Naturiste

Plantele care restabilesc ciclul menstrual se numesc emenagoge și conțin fitochimicale. Tratamentele convenționale obișnuite pentru amenoree sunt cele hormonale, dar acestea sunt complicate și delicate, și nu dau întotdeauna rezultate bune. Înainte de a urma un tratament cu hormoni, ați putea discuta cu medicul dacă puteți încerca unele plante bogate în substanțe emenagoge, care pot restabili ciclul menstrual și calma stările emoționale.

I. Mielăreaua (Vitex agnus-castus)

Numită și “Fructul castității“, sau “piperul-călugărului”, Mielăreaua este o plantă renumită pentru capacitatea ei naturală de a trata problemele ciclului menstrual. Un studiu a arătat că 40 de picături de extract de Vitex pe zi timp de 6 luni a ajuta la restabilirea ciclului menstrual la 10 femei (diagnosticate cu amenoree) din 20, câte au participat la studiu.

Planta Vitex agnus-castus se comportă exact ca medicamentele care aduc ciclul menstrual la normal. Doza obișnuită este de 20 de mg de tinctură preparată din fructele plantei. În Germania, medicii o folosesc și o recomandă pe scară largă.

II. Black Cohos (Cimicifuga racemosa)

Această plantă este folosită de indienii americani pentru vindecarea durerilor de natură ginecologică. Black Cohos se comportă similar cu estrogenii feminini. Planta se poate găsi la magazinele naturiste.

III. Morcovul, țelina și mărarul

Olandezii din Pennsylvania foloseau semințele de morcov pentru reapariția ciclului menstrual, datorită proprietățile lor emenagoge. Semințele de țelină conțin o substanță chimică numită butylidenephthalide, care ajută la declanșarea ciclului menstrual. Mărarul are o putere emenagogă foarte mare, de aceea nu este recomandat femeilor însărcinate în cantități mari. Pentru restabilirea ciclului menstrual, se poate bea un ceai preparat din 2 lingurițe de semințe de mărar tocate.

IV. Nalba-mare

Această plantă conține betaină, un fitoestrogen și emenagog care se găsește de asemenea și în sfeclă (rădăcină și frunze), morcovi, cicoare, ovăz, portocale și coada-șoricelului. Se poate încerca un ceai preparat din nalba-mare și coada-șoricelului. O mâncare bună pentru femeile care doresc restabilirea ciclului menstrual este cea din morcovi și sfeclă roșie, fierte în aburi.

V. Turmeric

Turmericul este recomandat de medicina tradițională orientală – chineză și indiană pentru tratarea amenoreei. Se poate folosi din abundență la mâncăruri, sau se poate prepara un ceai tare.

VI. Combinații de plante

Alte plante care pot fi de folos în tratarea amenoreei sunt: angelica, chimionul, iarba-mâței, coriandrul, ghimbirul, feniculul, isopul, lavanda, roinița, ienupărul, leușteanul, gălbenelele, măghiranul, rozmarinul, șofranul, tarhonul, cimbrul și coada-șoricelului. Acestea se pot consuma sub formă de ceai ( se toarnă apă fierbinte peste ele și se lasă la infuzat 15 minute). Există și fructe cunoscute drept emenagoge: smochine, ananas și papaya.

Bibliografie:

“Farmacia Verde”, James A. Duke

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.