Ciocolata NEAGRĂ, uimitor de sănătoasă
Consumul de ciocolată poate fi o modalitate delicioasă de a stimula nivelul sănătății, cu condiția să alegem tipul potrivit de ciocolată. Cele cu un conținut ridicat de cacao (peste 70%) sunt cele mai bune, datorită proprietăților antioxidante și anti-inflamatorii.
Ciocolata – un desert anti-obezitate și anti-diabet
Sună destul de paradoxal faptul că ciocolata nu îngrașă, ci chiar ajută la slăbit, și nu crește glicemia, ci chiar combate diabetul. Flavonoidele sunt antioxidanții din ciocolată care pot preveni și combate foarte multe probleme de sănătate, inclusiv bolile de inimă, diabetul și obezitatea. Studiile au arătat că ciocolata neagră reduce rezistența la insulină și îmbunătățește procesul de reglare a glucozei, ceea ce sugerează faptul că ar putea oferi protecție împotriva diabetului zaharat de tip 2.
Cercetările trecute au arătat că un consum regulat de ciocolată reduce scade nivelurile de grăsime corporală, previne creșterea în greutate și masa de grăsime, scade toleranța la glucoză.
Protecție împotriva inflamațiilor și bolilor de inimă
Ciocolata este un agent antioxidant, antiinflamator, anticancerigen, anti-trombotic și neuroprotector. Toate aceste calități se datorează de fapt pudrei de cacao, care este extrem de bogată în antioxidanți diverși.
Unele studii au relevat o legătură unică între consumul de ciocolată și bacteriile din intestine. Acestea descompun componentele din ciocolata neagră (polifenolii) și prin fermentare le transformă în compuși antiinflamatorii. Când acești compuși sunt absorbiți de organism, ei reduc inflamația țesutului cardiovascular, scăzând pe termen lung riscul de accident vascular cerebral.
De asemenea, oamenii de știință au observat că consumul de ciocolată neagră împreună cu fructe bogate în antioxidanți (rodie, fructe de pădure, acai berry, goji, afine, mure, zmeură) poate spori și mai mult efectele benefice.
Cantități mici de ciocolată neagră pot reduce riscul de atac de cord. La fel ca și aspirina, ciocolata are un efect biochimic care reduce riscul de formare de cheaguri de sânge și blocaje.
Mult mai multe beneficii:
– Relaxarea vaselor de sânge
– Scăderea tensiunii arteriale
– Îmbunătățirea funcției hepatice la persoanele cu ciroză
– Protecție asupra creierului, reducerea riscului de Alzheimer
– Îmbunătățirea florei gastro-intestinale
– Reducerea hormonilor de stres
– Reducerea simptomelor de cataractă și glaucom
– Îmbunătățește rezistența la efort
– Încetinește progresia parodontitei
– Ajută la creșterea duratei de viață
Imi place!
Imi place la nebunie…rau de tot
Dacã o gãsiți cu zahãr brun e şi mai sãnãtoasã.
Ciocolata in general face pietre la fiere,spunea un doctor,e adevarat?
buna este foarte buna
Facuta in casa cu lapte de soia (de post )