Frunzele de nuc – beneficii și utilizări

Frunzele de nuc au diverse întrebuințări în medicina populară și cosmetică. Sunt recomandate atât extern, cât și intern, în anumite cazuri.

Dacă aveți restricție la aportul de iod, evitați nucul sub orice formă.

Frunzele de nuc - beneficii si utilizari

Frunzele de nuc – beneficii si utilizari

Frunzele de nuc – beneficii si utilizari

Dureri de gât, gingivită, paradontoză

Se prepară o infuzie din 2 lingurițe de frunze verzi de nuc și 1 cană de apă clocotită, cu care se face gargară.

În caz de gingivită, paradontoză, stomatită ulceroasă, extragerea măselelor sau alte afecțiuni ale gingiilor, gâtului sau laringelui, se recomandă clătirea gurii cu infuzie de nuc.

Candidoza bucală și vaginală

Se fac spălături locale cu decoct de frunze verzi de nuc.

Ten gras, acnee, iritații ale pielii

Pentru acnee, se prepară un decoct din 40 g de frunze verzi de nuc și 1 litru de apă. După ce s-a răcit, se aplică pe pielea afectată sub forma unor comprese. Frunzele de nuc au efecte dezinfectante și astringente. Pentru ten gras sau ten iritat, se aplică pe față comprese calde cu infuzie de frunze de nuc.

Tulburări digestive

Frunzele de nuc au o aromă intensă, specifică, și un gust amărui. Infuzia de frunze de nuc administrată intern stimulează digestia. Se poate bea pentru boli gastrointestinale – gastrită, enterită, inflamații ale ficatului.

Curățarea sângelui, diabet zaharat

Se bea infuzie de frunze de nuc pentru purificarea sângelui și scăderea glicemiei.

Diabeticii pot amesteca frunzele de nuc cu teci de fasole sau frunze de dud în părți egale pentru prepararea unui ceai cu efect hipoglicemiant.

Micoza unghiei

Se prepară o fiertură concentrată din frunze de nuc, cu care se fac băi locale pentru infecția unghiilor de la mâini sau picioare.

Transpirație

Se prepară o fiertură concentrată din frunze verzi de nuc, și se fac băi de picioare și mâini.

Boli de piele, picioare obosite, nervozitate

Se recomandă băile generale cu o fiertură concentrată din frunze de nuc (3-4 mâini de frunze de nuc la 4 litri de apă), pentru răni, eczeme, bube purulente, urticarie, furuncule sau degerături.

Apa din cadă nu trebuie să depășească nivelul rinichilor. Se stă în șezut, 15-20 de minute. Se poate bea și infuzie de frunze nuc.

Băile cu fiertură concentrată de frunze de nuc (300 g de frunze și 5 litri de apă) sunt bune și pentru calmarea stărilor nervoase și tensionate, și pentru relaxare.

Creșterea și colorarea naturală a părului

Se prepară un decoct de frunze verzi de nuc, cu care se clătește părul după spălarea obișnuită cu șampon.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.