Oțet de Mere și Sare – Rețetă Pentru Dureri Reumatice și Artrită

Timp de secole, oameni din toate colțurile lumii au lăsat ca moștenire propriile rețete și remedii naturale prin care s-au vindecat de diverse afecțiuni supărătoare. De pildă, oțetul de mere, administrat după mese în mod regulat este unul din elixirurile cele mai accesibile care pot preveni sau ușura durerile de artrită și reumatism. Acesta poate fi folosit și extern, pentru ameliorarea simptomelor dureroase.

Oțet de Mere și Sare - Dureri Reumatice  
Oțet de Mere cu Sare – Pentru Dureri de Cap și Reumatice

Oțet de Mere cu Sare – Pentru Dureri de Cap și Reumatice

Oțet de Mere cu Sare – Dureri Reumatice

Oțet de Mere  Dureri Reumatice

INGREDIENTE

200 g de sare grunjoasă
1 litru de oțet de mere

PREPARARE

Se pune sarea la dizolvat într-un borcan cu oțetul de mere. Se lasă 10 ore lângă o sursă de căldură, sau la loc însorit. Cu acest oțet se fac frecții ale zonelor dureroase (dureri reumatice), sau ale pielii frunții, în caz de dureri de cap persistente.

________________________________________________________________________________

EFECTE

Aplicat pe zona dureroasă, oțetul de mere este absorbit în piele și ajută la reducerea inflamației. La final se poate face un masaj cu ulei de ricin asupra zonei afectate, după care se înfășoară locul cu o cârpă din bumbac și se acoperă cu o folie de plastic. Uleiul de ricin pătrunde rapid în piele și reduce inflamația, repară țesuturile deteriorate și crește imunitatea.

Cercetătorii au confirmat recent în urma studiilor că sarea poate reduce inflamațiile și durerile încheieturilor în caz de artrită, reumatism și osteoporoză. O soluție salină (apă și sare) poate reduce umflăturile celulelor celor care suferă de artrită prin deshidratarea lor. Sarea are acest efect atunci când este utilizată extern, sub formă de baie, când este absorbită în piele prin masaj sau comprese, sau când este injectată în corp. Așa se explică de ce băile termale cu ape bogate în săruri minerale au devenit atât de frecventate de reumaticii care caută un tratament miraculos pentru dureri.

Cura internă cu oțet de mere - reumatism și artrită

Oțetul de mere acționează asupra durerii și atunci când este consumat intern. O doză zilnică de 1 lingură de oțet de mere cu miere poate ajuta la dizolvarea depozitelor de cristale de acid depuse în articulații și mușchi, care provoacă durere, rigiditate articulară și inflamații asociate cu artrita și reumatismul.

Odată dizolvate, cristalele de acid sunt eliminate din corp prin urină. De aceea este nevoie să bem multă apă. Atât oțetul de mere, cât și mierea au proprietăți anti-inflamatorii.

Remediul standard pentru tratarea sau prevenirea artritei sau durerilor reumatice este 1 lingură de oțet de mere luat cu ½ cană de apă caldă și ¼ linguriță de miere, o dată pe zi.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Mulțumesc pt. Informație ! ❤

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.