Uleiul de NUCĂ de COCOS – elixir pentru sănătate și frumusețe

Uleiul de nucă de cocos conține grăsimi, Vitamina E, Vitamina K, fier, sulf și polifenoli, care sunt responsabili pentru gustul și parfumul specific. Ajută la scăderea colesterolului, creșterea imunității, pierderea în greutate, stimularea metabolismului și digestiei, detensionare, prevenirea bolilor de rinichi, de inimă, creșterea rezistenței osoase, combaterea virusului HIV și cancerului. Nimeni nu ar trebui să se lipsească de acest ingredient miraculos.

Uleiul de Nucă de Cocos – Un Elixir Unic Pentru Sănătate și Frumusețe

Uleiul de Nucă de Cocos – Un Elixir Unic Pentru Sănătate și Frumusețe

Ulei de nucă de cocos – Proprietăți și beneficii

Uleiul de cocos a fost utilizat cu succes de secole în țări tropicale precum India, Filipine sau Thailanda. În urma redescoperirilor științifice, el a devenit extrem de popular în jurul anilor 2000 în SUA, Canada și alte țări occidentale.

Beneficiile uleiului de nucă de cocos se datorează conținutului de acizi: lauric, capric și caprilic, oleic și linoleic. Acești acizi au proprietăți antimicrobiene, antioxidante, antifungice și antibacteriene. Odată ajuns în corp, acidul lauric este transformat în monolaurină, o substanță care luptă cu virușii și bacteriile asociate cu herpes, gripă, HIV sau giardia.

Pentru gătit

Spre deosebire de alte uleiuri, uleiul de cocos este ideal pentru gătit datorită toleranței sale mari la temperaturi ridicate. Uleiul de cocos nu se râncezește la căldură mare.

Pentru păr

În ceea ce privește sănătatea părului, uleiul de cocos are efecte formidabile:

– Promovează o creștere sănătoasă
– Oferă o strălucire naturală
– Reduce pierderea de proteine
– Elimină mătreața
– Hrănește părul deteriorat
– Acționează ca un balsam
– Ajută la regenerarea părului

Se aplică după baie, pe părul umed, ca un balsam natural.

Pentru piele

– Hidratează
– Previne uscarea pielii
– Întârzi apariția ridurilor și lăsarea pielii
– Ajută la tratarea psoriazisului, eczemelor, și a altor infecții ale pielii

Uleiul de nucă de cocos este un ingredient de bază în foarte multe produse de îngrijire a corpului: săpunuri, loțiuni, creme.

Pentru inimă

În ciudat conținutului ridicat de grăsimi saturate (90%), acidul lauric din uleiul de cocos ajută la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, inclusiv creșterea colesterolului și tensiunii arteriale. Spre deosebire de alte uleiuri vegetale, grăsimile saturate din uleiul de cocos nu sunt dăunătoare și nu cresc colesterolul. Din contră, ajută la prevenirea aterosclerozei.

Pentru slăbit

Uleiul de cocos este ușor de digerat, crește metabolismul prin reducerea stresului asupra pancreasului, arde mai multă energie și ajută implicit la pierderea în greutate. În plus, uleiul de cocos promovează funcționarea sănătoasă a glandei tiroide.

Pentru digestie

Pentru uz intern, uleiul de cocos poate fi folosit ca ulei de gătit. Acesta îmbunătățește sistemul digestiv, previne diverse probleme legate de digestie, inclusiv sindrom de colon iritabil. Grăsimile saturate, cu proprietățile lor anti-microbiene ajută la combaterea bacteriilor și paraziților care cauzează indigestie, și ajută la absorbția elementelor nutritive: vitamine, minerale și aminoacizi.

Pentru imunitate și infecții

Grăsimile saturate (acidul lauric, capric și caprilic), prin proprietățile lor anti-microbiene, antifungice, antibacteriene și antivirale, ajută la întărirea sistemului imunitar. Acidul lauric, care este transformat în monolaurină în corp ajută la combaterea virușilor și bacteriilor care pot cauza infecții. Uleiul de cocos protejează partea infectată a corpului prin faptul că formează un strat protector care previne pătrunderea prafului, aerului, bacteriilor, virușilor sau ciupercilor.

– Gripă
– Pojar
– Hepatită
– Herpes
– HIV
– Giarda
– Infecții urinare
– Infecții ale gâtului
– Gonoree
– Candidă
– Pecingine
– Piciorul de atlet
– Afte bucale
– Erupții cutanate
– Ulcerații

Pentru utilizări extern, uleiul de cocos solid se poate topi ușor până devine lichid (punând recipientul cu uleiul de cocos la soare sau într-un vas cu apă caldă).

Alte beneficii ale uleiului de cocos

Ulei de nucă de cocos este mult mai vindecător decât atât:

– Ușurează funcția ficatului
– Ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi
– Este util în tratarea pancreatitei
– Reduce oboseala mentală (prin masarea capului)
– Previne și ajută la tratarea diabetului zaharat
– Facilitează absorbția de calciu, întărește dinții și previne degradarea oaselor
– Previne acumularea de grăsime la nivelul inimii și arterelor
– Crește energia și rezistența

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.